PREMIJER LIGA BIH

Sablić: Pokušao sam mnogo puta integrisati Fanima u ekipu, ali...

Nešto povrijeđenih i viroznih imamo, ali ekipa će biti spremna za sutrašnju utakmicu, kaže trener Sarajeva

Sablić najavio težak meč s Veležom. Printscreen

M. K.

3.12.2021

Derbi 19. kola Premijer lige BiH odigrat će sutra na Koševu stari rivali Sarajevo i Velež, a to će ujedno biti i njihova zadnja utakmica u ovoj godini s obzirom na to da završava jesenji dio sezone.

Šef struke bordo tima, Goran Sablić, najavio je okršaj s Veležom, a dotakao se i teme u vezi statusa jednog od najboljih igrača Sarajeva, Matijasa Fanima (Mathias).

- Očekuje nas utakmica s Veležom, posljednja u ovom dijelu prvenstva. Dobro smo trenirali u uslovima koje imamo. Nešto povrijeđenih i viroznih imamo, ali ekipa će biti spremna za sutrašnju utakmicu. Kao što i sami znate dolazi nam ekipa koja ima dosta kvalitete u svojim redovima i ekipa koja je u prvenstvu, a pogotovo Evropi ostavila utisak. Naša, kao i njihova forma je u uzlaznoj putanji. Bez obzira na uslove vjerujem da će sutrašnja utakmica biti kvalitetna i teška, rekao je Sablić.

- Bilo je dosta promjena u smislu forme, dolazaka, odlazaka u različitim vremenskim intervalima. Došla je neka nova energija dolaskom novih ljudi. Radi se onako u tišini i ljudi se postavljaju u nekakav sistem da se jačamo na svim nivoima. Pratimo igrače s profilom koji nam nedostaje. Ja se nadam da ćemo se uspjeti pojačati na određenim pozicijama, dodao je Sablić.

Fanimo je, kaže, za njega igrač Sarajeva kao i svi ostali.

- Non-stop mi se postavlja to pitanje, niti ga ja mičem niti ga ja stavljam. On je za mene igrač Sarajeva kao i svaki drugi. Ono što njega stavlja ili ne stavlja u tim je njegova želja i zalaganje, želja da igra. Masu puta sam tražio razumijevanje i pokušavao ga integrirati u ekipu, no nisam dobio povratni impuls, rekao je Sablić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.