PREMIJER LIGA BIH

Sergej Jakirović za "Avaz": Velež me najviše razočarao

Dinamo je najbolji klub u regiji i bio bi izazov voditi ga

Jakirović: U Zrinjskom mi je odlično. ARHIV

Piše: A. Vatreš

9.12.2021

Ime trenera Zrinjskog Sergeja Jakirovića (44) posljednjih dana dovodi se u vezu sa zagrebačkim Dinamom.

Jakirović je podgrijao pisanja medija kada se, proteklog vikenda, pojavio na Maksimiru, gdje je pratio derbi s Hajdukom.

Ništa službeno

Ipak, o preuzimanju užarene klupe “Modrih” nije bilo govora, otkrio je Jakirović u razgovoru za “Dnevni avaz”.

- Nije bilo ništa službeno. Ja isto čitam o tome iz medija. Jedino što sam rekao je da, kad mediji nešto pišu, sigurno imaju i svoj izvor informacija. Dinamo isto trenutno ima trenera, imaju ozbiljnu završnicu jesenjeg dijela. Ja sam trener Zrinjskog i samo me to trenutno zanima - rekao je Jakirović.

Kako je istakao, eventualni rad u Dinamu za njega bi predstavljao izazov.

- Dinamo je svih ovih godina najbolji klub u regiji s ozbiljnim uspjesima, tako da je, sigurno, uvijek izazov. Ali, kažem, možemo samo pričati hipotetski. Meni je u Zrinjskom odlično. Ovaj posao koji smo napravili je baš za uživanje. Nemam nikakvog pritiska. Vidjet ćemo šta će donijeti naredni dani - istakao je trener jesenjeg prvaka.

Fantastičan posao

Predvođeni Jakirovićem, “Plemići” su odigrali najbolju polusezonu u klupskoj historiji, osvojivši ujedno i najveći broj bodova (48) u prvom dijelu otkad se igra Premijer liga BiH. To je nadmašilo sva očekivanja Pod Bijelim brijegom.

- Naravno da vjerujete u svoj rad i sve što radite svakodnevno, ali baš smo izdominirali. Jednostavno, dečki su od prvog dana radili vrlo dobro. Ne mogu se sjetiti nijednog lošeg treninga. Naravno, radili su i na zajedništvu, timskom duhu i sve to, naravno, se „bilda“ pobjedama koje su došle. Mnogi rekordi jesu oboreni i stvarno smo napravili fantastičan posao - istakao je Jakirović.

Osvrnuo se Jakirović i na ostale klubove te je otkrio ko su za njega bila pozitivna i negativna iznenađenja.

- Najviše me razočarao Velež. Očekivao sam da će oni biti gore. Nisam vjerovao da će se naći u poziciji u kojoj su sada, mada su posljednja dva kola pobijedili. Ko me je pozitivno iznenadio? Tuzla City! To je ozbiljan klub s ozbiljnim igračima koji mogu pobjeđivati u kontinuitetu. Možemo reći da su se Sarajevo, Željo i Borac mučili, s tim da je Željo bio u nezahvalnoj situaciji, jer su se totalno okrenuli svojim mladim igračima, ali mislim da će oni na kraju profitirati, jer ti igrači kroz vrijeme mogu biti samo bolji - kazao je Jakirović.

Gledamo Tuzlu

Zrinjski će proljeće dočekati s plus 12 u odnosu na Tuzla City, koji je, izgledno, njegov jedini konkurent za naslov.

- Mi samo gledamo gdje je Tuzla City, mada kada pobjeđujete, totalno je svejedno šta se događa ispod vas, ovisite sami o sebi. Moramo nastaviti u ovom smjeru gdje smo sad. Što se tiče borbe za Evropu, bit će vrlo neizvjesno. Borac je dosta blizu Tuzle, tu su Sarajevo i Široki, Željo je uhvatio priključak, tako da će biti svakako zanimljivo. Vjerujem da će se i kroz Kup BiH dosta toga rješavati. Za opstanak ove četiri ekipe koje su dolje. To će zavisti najviše od toga kako neko može podnijeti pritisak rezultata - zaključio je Jakirović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.