PREMIJER LIGA BIH

Predstavnici FK Sarajevo posjetili ministra Avdića: Podrška sigurno neće izostati

Razgovarali smo i o podršci Ministarstva kulture i sporta KS, s obzirom na to da su fudbalski klubovi Sarajevo i Željezničar jedni od onih koje sufinansira Ministarstvo, rekao je Samir Avdić

M. K.

Predstavnici bordo kluba s ministrom Avdićem

Foto: vlada.ks.gov.ba


Predstavnici Fudbalskog kluba Sarajevo posjetili su danas Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo. Tokom susreta s ministrom Samirom Avdićem razgovarano je o brojnim bitnim temama za razvoj i unapređenje FK Sarajevo, kao i budućim zajedničkim projektima, koje će klub i Ministarstvo realizirati, saopštili su danas iz KS na svojoj zvaničnoj stranici.

Delegacija bordo-bijelog kluba istakla je da je dosadašnja saradnja bila veoma kvalitetna. Kako je zaključeno, proaktivnost Ministarstva, česta komunikacija i posjete ministra domaćim utakmicama Fudbalskog kluba Sarajevo, pokazuju odličan poslovni i prijateljski odnos s njima, ali i sa ženskim fudbalskim klubom SFK 2000.

Ovom prilikom, predstavnici FK Sarajevo ministru Avdiću uručili su zahvalnicu.

Ministar Avdić je nakon sastanka kazao da je bilo govora o radu kluba, prvom dijelu sezone, kao i o projektima koje nova uprava ovoga kluba ima namjeru da realizira.

- Razgovarali smo i o podršci Ministarstva kulture i sporta KS, s obzirom na to da su fudbalski klubovi Sarajevo i Željezničar jedni od onih koje sufinansira Ministarstvo. Podrška sigurno neće izostati, a iskreno vjerujemo i da će sportski rezultati biti na višem i boljem nivou, naveo je ministar Avdić.

Na sastanku je zaključeno da će svi zajedno nastojati stvarati nove, sportske vrijednosti u gradu i kantonu.

- Zahvalni smo Ministarstvu i ministru Avdiću na podršci u ovoj godini. Saradnja koju imamo važna je za klub, posebno kada uzmemo u obzir da je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo jedna od rijetkih institucija koja je čvrsto bila uz FK Sarajevo. Uzimajući u obzir sve poteškoće s kojima se klub suočio, a naročito za vrijeme globalne pandemije, možemo reći da je podrška Ministarstva bila veoma značajna za poslovanje kluba, kazao je Mirza Hadžić, generalni sekretar Fudbalskog kluba Sarajevo.

NA VRH

Podijeli članak na