PREMIJER LIGA BIH

Predstavnici FK Sarajevo posjetili ministra Avdića: Podrška sigurno neće izostati

Razgovarali smo i o podršci Ministarstva kulture i sporta KS, s obzirom na to da su fudbalski klubovi Sarajevo i Željezničar jedni od onih koje sufinansira Ministarstvo, rekao je Samir Avdić

Predstavnici bordo kluba s ministrom Avdićem. vlada.ks.gov.ba

M. K.

17.12.2021

Predstavnici Fudbalskog kluba Sarajevo posjetili su danas Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo. Tokom susreta s ministrom Samirom Avdićem razgovarano je o brojnim bitnim temama za razvoj i unapređenje FK Sarajevo, kao i budućim zajedničkim projektima, koje će klub i Ministarstvo realizirati, saopštili su danas iz KS na svojoj zvaničnoj stranici.

Delegacija bordo-bijelog kluba istakla je da je dosadašnja saradnja bila veoma kvalitetna. Kako je zaključeno, proaktivnost Ministarstva, česta komunikacija i posjete ministra domaćim utakmicama Fudbalskog kluba Sarajevo, pokazuju odličan poslovni i prijateljski odnos s njima, ali i sa ženskim fudbalskim klubom SFK 2000.

Ovom prilikom, predstavnici FK Sarajevo ministru Avdiću uručili su zahvalnicu.

Ministar Avdić je nakon sastanka kazao da je bilo govora o radu kluba, prvom dijelu sezone, kao i o projektima koje nova uprava ovoga kluba ima namjeru da realizira.

- Razgovarali smo i o podršci Ministarstva kulture i sporta KS, s obzirom na to da su fudbalski klubovi Sarajevo i Željezničar jedni od onih koje sufinansira Ministarstvo. Podrška sigurno neće izostati, a iskreno vjerujemo i da će sportski rezultati biti na višem i boljem nivou, naveo je ministar Avdić.

Na sastanku je zaključeno da će svi zajedno nastojati stvarati nove, sportske vrijednosti u gradu i kantonu.

- Zahvalni smo Ministarstvu i ministru Avdiću na podršci u ovoj godini. Saradnja koju imamo važna je za klub, posebno kada uzmemo u obzir da je Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo jedna od rijetkih institucija koja je čvrsto bila uz FK Sarajevo. Uzimajući u obzir sve poteškoće s kojima se klub suočio, a naročito za vrijeme globalne pandemije, možemo reći da je podrška Ministarstva bila veoma značajna za poslovanje kluba, kazao je Mirza Hadžić, generalni sekretar Fudbalskog kluba Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.