NOVI NAPADAČ "ROĐENIH"

Nermin Haskić za "Avaz": Svjestan sam očekivanja

Želio sam se vratiti bliže kući, a Velež je bio najbolja opcija – kazao je iskusni golgeter

Haskić: Potpisao jednoipogodišnji ugovor. FK VELEŽ MOSTAR

Piše: A. Vatreš

28.12.2021

Mostarski Velež u subotu je predstavio veliko pojačanje za nastavak sezone.

Riječ je o Nerminu Haskiću (32), ne tako davno najboljem strijelcu srbijanske Superlige, koji je među “Rođene” došao iz japanske Omije, potpisavši jednoipogodišnji ugovor.

Bliže kući

- Bilo je baš teško u Japanu s porodicom te dvije godine, tako da smo odlučili da se vratimo bliže kući, eventualno ako ispadne neka dobra ponuda u BiH, da bih i potpisao. Tako je i bilo. Velež me je kontaktirao preko mog menadžera, koji je dobar prijatelj s trenerom Dudićem. Meni se to odmah svidjelo i još prije dvije-tri sedmice sam odlučio da dođem ovdje. Nisam čekao nikakve druge ponude, odmah sam sve dogovorio, jer mislim da je Velež najbolja opcija - rekao je Haskić za “Dnevni avaz”.

“Rođeni” su jesenji dio sezone okončali na osmom mjestu premijerligaške tabele, što je posljedica nastupa u Evropi.

Dosta prostora

- Jeste. I ta oduzeta tri boda zbog prekinute utakmice dosta će da fale. Nije Velež uopće u lošoj situaciji, ima tu i Kup, tako da ima dosta prostora da se i dalje bori za Evropu. Ako ništa ove godine, sigurno će Velež biti spreman za sljedeću sezonu. Mislim da navijači ne treba da brinu – smatra Haskić.

Haskić je u Velež stigao s ozbiljnom reputacijom. U sezoni 2018/19 je igrajući za Radnički iz Niša zabio 24 gola uz 11 asistencija i ponio epitet najboljeg strijelca šampionata Srbije.

- Svjestan sam očekivanja. Pogotovo što i Velež napreduje svake godine i što se očekuje sve više i više. Tako i treba. Ja sam svjestan toga i mislim da je bitno samo da se dobro spremim i da ne bude povreda. Za ostalo se ne brinem – poručio je novi napadač “Rođenih”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.