GRBAVICA

Edis Mulalić za "Avaz": Lijep je osjećaj vratiti se kući

Kada to neko može sebi izabrati trenutak da bude trener Želje ili Sarajeva? Kad je najbolji momenat? Nema ga - poručio je novi-stari trener "Plavih"

Mulalić: Zvanično predstavljen. FK ŽELJEZNIČAR

Piše: G. Šumar

7.1.2022

Iz FK Željezničar danas su potvrdili da je novi šef stručnog štaba kluba s Grbavice Edis Mulalić.

- Lijep je osjećaj vratiti se kući, rekao je Mulilić za "Avaz" i dodao:

- Baš maloprije sam razgovarao sa prijateljem i rekao mu: Nisam od onih trenera koji kad negdje odu kažu da su oduvijek navijali za taj klub. Gdje god da radim, znam odakle sam, kome pripadam. To ostane u tebi... Lijepo se uvijek vratiti na Grbavicu, pogotovo jer su uključene jake emocije.

Ipak, svi znamo da je Željezničar u teškoj situaciji...

- Jeste, ali kada to neko može sebi izabrati trenutak da bude trener Želje ili Sarajeva? Kad je najbolji momenat? Nema ga. Tako bar ja razmišljam. Pogotovo jer naši ljudi ne vjeruju puno našim trenerima. Čim se pojavi neki investitor ili dođe neki novac, mi odmah posegnemo za nekim inostranim rješenjima. Ne kažem da tu nema i kvalitetnih trenera, ali zašto mi sputavamo naše trenere? Ne znam, ne razumijem to. To mi nikada neće biti jasno. Zašto neko više zna lopte ili o lopti od nas? Ipak, naša domovina je i u bivšoj Jugoslaviji imala šest-sedam prvoligaša – konstatuje Mulalić.  

Kompletan intervju sa novim trenerom Željezničara pročitajte u sutrašnjem dvobroju "Dnevnog avaza".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.