PRESS-KONFERENCIJA

Predsjednik FK Sarajevo Ismir Mirvić: Savez i svi drugi će nas morati slušati, jer...

Sastali smo se nedavno s načelnikom Mandićem, razgovaramo o Koševu. Ništa još nije završeno po tom pitanju, rekao je prvi čovjek Sarajeva

Mirvić najavio nove transfere. Facebook

M. K.

10.1.2022

U Svečanom salonu "Svetozar Vujović" u FK Sarajevo su predstavili novog šefa stručnog štaba Aleksandra Vasoskog nakon čega se medijima obratio i predsjednik bordo kluba Ismir Mirvić.

- Drago mi je što ćemo pričati o budućnosti. Vasoski je bio prva opcija od početka. Pun je energije i entuzijazma. Vrlo mi je drago Aco da si sa nama tu, rekao je Mirvić.

Potom se osvrnuo na transfer politiku kluba.

- Mi to radimo kolektivno. Proces je počeo u novembru i tim će se širiti. Sada i sa Acom to radimo. Biramo najbolje opcije za klub, kupujemo i prodajemo, istakao je prvi čovjek kluba.

Mirvić je govorio i o statusu Olimpijskog stadiona "Asim Ferhatović Hase".

- Sastali smo se nedavno s načelnikom Mandićem, razgovaramo o Koševu. Ništa još nije završeno po tom pitanju, rekao je prvi čovjek Sarajeva.

Cilj ove sezone je prije svega izlazak u Evropu.

- Izlazak u Evropu bi nas zadovoljio. Ali dizanje kluba je prioritet u svakom smislu, istakao je predsjednik Sarajeva, te dao zanimljivu izjavu na kraju, a u vezi regularnosti Premijer lige BiH.

- I Savez i svi drugi će nas morati slušati, jer investiramo veliki novac. Borit ćemo se s tim, poručio je Ismir Mirvić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.