NOVI-STARI IGRAČ SARAJEVA

Nihad Mujakić ponovo na Koševu: Prelijep je osjećaj vratiti se kući

Potpisao na dvije i po godine

A. V.

Mujakić: Velika je čast i privilegija nositi bordo dres

Foto: ARHIV


Nihad Mujakić je novi-stari igrač FK Sarajevo, nakon što je danas u prostorijama kluba potpisan ugovor sa ovim igračem u trajanju od dvije i po godine.

- Prelijep je osjećaj vratiti se kući i opet igrati za voljeni klub. FK Sarajevo je moja prva ljubav i velika je čast i privilegija nositi bordo dres. Nadam se da ćemo zajedno ostvariti dobre rezultate u narodnom periodu i donijeti radost na lica naših navijača - istakao je Mujakić, a sjajna atmosfera nakon potpisa ugovora vlada i u redovima FK Sarajevo.

- Jedan od najboljih momaka koji je izašao iz naše Akademije, Nihad Mujakić, je na Koševu. Nihad je moderan odbrambeni igrač koji može igrati više pozicija u odbrani, a odlikuje ga i velika brzina. Osim toga, njegova lijeva noga je dominantnija, a upravo igrač takvih karakteristika nam je nedostajao u timu. Nihad je miljenik navijača i ima naše hrabro srce, a takve danas želimo imati u ekipi. Dobrodošao kući, Nihade! - istakli su iz bordo kluba.

Dvadesettrogodišnji Mujakić za bordo tim je upisao 56 nastupa, na kojima je postigao dva pogotka i upisao jednu asistenciju, a bio je član ekipe koja je osvojila historijsku duplu krunu. Pored Sarajeva, igrao je još i za splitski Hajduk, Vasland Beveren i Kortrjak.

Po završenim formalnostima Mujakić će se pridružiti ekipi na pripremama u Ljubuškom.

Više o temi Nihad Mujakić

NA VRH

Podijeli članak na