BH. FUDBAL

Skupština FK Željezničar: Usvojena Strategija poslovanja i omogućen ulazak partnera u klub

U narednim fazama razgovarat ćemo s partnerima o onome što je naša ponuda, kao osnov za uspostavljanje partnerstva, kazao je Odobašić

Rukovodstvo "Plavih" održalo Skupštinu kluba. Fena

Fena

6.2.2022

Skupština Fudbalskog kluba Željezničar danas je na sjednici usvojila Strategiju poslovanja za period od četiri godine.

Predsjednik Skupštine Edin Cernica na pres-konferenciji u pauzi sjednice izjavio je da je Strategijom omogućen ulazak partnera u klub, odbacivši mogućnost privatizacije.


Bez privatizacije

Delegat u Skupštini, koordinator Radne grupe za izradu strategije i član pregovaračkog tima Nihad Odobašić kazao je da je usvajanjem ove Smjernice klub dobio model s kojim se može ići prema partneru, istakavši da su do sada na poziv kluba stigle tri prijave.

- U narednim fazama razgovarat ćemo s partnerima o onome što je naša ponuda, kao osnov za uspostavljanje partnerstva na dugoročnoj osnovi, kazao je Odobašić.

Potvrdio je također da neće biti privatizacije kluba, te da je model organizacije kluba zasnovan na vrijednostima tzv. "njemačkog" modela, koji znači aktiviranje kapitala koje klub ima a koji je neiskorišten, kako bi se ostvarilo maksimalno učešće za profesionalno unapređenje kluba i ostvarivanje boljih poslovnih i sportskih rezultata.

Štetni ugovori

Član nadzornog odbora Edis Kovačević najavio je poduzimanje radnji prema svima koji su potpisivale štetne ugovore za klub.

- Gdje procijenimo da postoji određena sumnja podnijet ćemo odgovarajuće prijave. Nemojte imati iluzije da ovo rukovodstvo kluba da će nešto sakriti, izjavio je Kovačević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.