KOŠEVO

Dal Varešanović za "Avaz": Opravdat ću povjerenje

Mislim da ćete na proljeće gledati jedno novo, kvalitetnije Sarajevo, poručio veznjak bordo tima

Varešanović: Povrede su iza mene. FK SARAJEVO

Piše: A. Vatreš

11.2.2022

Fudbaleri Sarajeva od prošle sedmice borave na pripremama u Antaliji, gdje se pripremaju za proljetni dio sezone.

U srijedu su odigrali drugu kontrolnu utakmicu, u kojoj su savladali uzbekistanski Kizlikum rezultatom 5:0.

Naporan rad

Prvo ime pomenutog susreta bio je veznjak Dal Varešanović(20), koji je zabio gol i namjestio još dva.

- Drago mi je zbog gola i asistencija. Naporno sam radio u proteklom periodu. Nadam se da ću nastaviti s učinkovitim nastupima – kazao je Varešanović u razgovoru za “Dnevni avaz”.

Prije toga je bordo tim odigrao meč s danskim Horsensom, od kojeg je poražen 2:3, a do povratka u Sarajevo slijede mu još dvije provjere – protiv uzbekistanskog Nasaf Karšija (11. februar) i ukrajinskog Kolos Kovalivke (12. februar).

- Pripreme su naporne, treninzi teški. Zahtijevaju maksimum od nas, kako fizički, tako i koncentracijom. Mislim da koristimo jako dobro ovaj period, jer želimo spremni dočekati početak sezone – istakao je Varešanović.

Dal Varešanović. FK SARAJEVO

Dobra atmosfera

Sarajevo je ove zime znatno promijenilo kadar. Došlo je nekoliko novih, iskusnijih igrača, koji će, prema mišljenju Varešanovića, ekipi biti od velike koristi.

- Mogu reći da je atmosfera u ekipi dobra. Iako smo dobili nekoliko novih igrača, oni su, ipak, dobro poznata lica i dobro se razumijemo. Sada je na nama da to prenesemo na teren, a vjerujem da će svaki pojedinac koji je pristupio ekipi dati svoj doprinos u našim dobrim igrama – kazao je Varešanović.

Na kraju je iznio i očekivanja od nastavka sezone.

- Na ličnom planu se nadam da ću opravdati povjerenje trenera. Osjećam se dobro, povrede su iza mene i forma se popravlja iz utakmice u utakmicu. Šef Vasoski daje priliku mladim igračima, osjeća se jedno povjerenje i na meni i nama mlađima je da to opravdamo. Što se tiče ekipe, mislim da ćete gledati jedno novo, kvalitetnije Sarajevo – poručio je Varešanović.

Podrška navijača

Pozitivne promjene na Koševu vratile su i interesiranje navijača, koji se u posljednje vrijeme masovno učlanjuju u klub. To će, svakako, biti dodatni motiv za igrače.

- Podrška navijača je od velikog značaja. Uvijek su uz naš voljeni klub. Za mene kao nekog ko je ponikao na Koševu, nema ništa ljepše nego čuti podršku naših navijača. Vjerujem da će biti na tribinama uz nas, a mi ćemo dati sve kako bi ostvarili željene rezultate – naglasio je Varešanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.