PREMIJER LIGA BIH

Fudbaleri Tuzla Cityja s optimizmom dočekuju Široki Brijeg

Ahmetović i Krpić najavili utakmicu

Ahmetović i Krpić na pres-konferenciji. FENA

A. V. / Fena

4.3.2022

Fudbaleri Tuzla Cityja u ponedjeljak od 15 sati na stadionu Tušanj u Tuzli dočekat će ekipu Širokog Brijega u okviru 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Poslije remija sa Slobodom i poraza od Borca u Kupu Bosne i Hercegovine, fudbaleri Tuzla Cityja su svjesni da nemaju pravo na kiks ukoliko žele ostati u vrhu premijerligaške tabele.

- Široki nam je u neku ruku ostao dužan jer nas je prvi porazio u jesenjem dijelu sezone. Sigurno je da nas očekuje teška i zahtjevna utakmica. Oni su mlada ekipa i sigurno će na Tušnju biti rastrčani. Mi ne možemo računati na Husu Karijaševića i Antu Vukušića, ali su zato svi preostali fudbaleri spremni i u optimističnom raspoloženju čekaju utakmicu u ponedjeljak - kaže Selver Ahmetović, trener u stručnom štabu Tuzla Cityja.

Najbolji strijelac ekipe Sulejman Krpić složio je se s riječima trenera Ahmetovića, ali i dodao da se igra u teškim uslovima na stadionu Tušanj.

- Sigurno da zbog terena ne možemo pokazati svoj pravi potencijal i igru koja se od nas traži. Nadamo se da će Tušanj dobiti kvalitetan teren. Što se tiče utakmice, mi moramo dati 200 odsto svojih mogućnosti i ostvariti pobjedu - kaže Krpić.

Utakmica 21. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine između Tuzla Cityja i Širokog Brijega igra se u ponedjeljak, 7. marta od 15 sati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.