VJEČITI DERBI

Mulalić: Mogli smo utakmicu i ranije završiti, ali pobjedi se ne gleda u zube

Čestitam momcima, ostavili su posljednji atom snage, poručio trener Željezničara

Mulalić: Pogodili smo s izmjenama. G. ŠUMAR

Piše: A. V.

5.3.2022

Nakon pobjede u gradskom derbiju nad Sarajevom (2:0), trener Željezničara Edis Mulalić izjavio je kako su njegovi igrači mogli ranije završiti utakmicu.

- Kada odrasteš tu i kada negdje živiš za klub, bude i posebna utakmica. Emocije nekada moraš ostaviti po strani da bi postavio utakmicu kako treba. Kada je previše emocija odvedete te to od plana. Mislim da smo morali ranije zatvoriti utakmicu, više smo trebali pritiskati prema naprijed. Onda crveni karton, a znate kakve su naše ekipe, to djeluje da ćete lako završiti kada imate brojčanu prednost, evo i prošla utakmica protiv Veleža isto. Glupo zvuči, ali tako je. Pogodili smo i sa izmjenama, Zec je stavio tačku na "i". Ali, mislim da smo utakmicu mogli i ranije završiti. Ne treba se pobjedi gledati u zube, pogotovo ovoj. Dobro je - rekao je Mulalić, pa dodao:

- Gledali smo Sarajevu obje utakmice, niti jedan protivnik im nije izašao visoko da ih pritišće. Glupo zvuči, ali nismo znali kako će izgledati u takvoj situaciji. Glupo je, po meni, ekipu koja zna da pustiš da igra. Kažem, morali smo ih još pritisnuti, ali ekipa nam je još u nalaženju, pet-šest je novih igrača. Neću reći da je ovo danas s Hodžićem eksperiment, ali vidjeli smo ga u pripremama, pokazao je kvalitet na ovoj poziciji. Pogodili smo tu. Izgleda da to prezime donosi sreću Želji i golove. Čestitam momcima, ostavili su posljednji atom snage. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.