KUP BIH

Jahić: Pokušat ćemo stići rezultat

Član stručnog štaba Slobode uoči revanša sa Sarajevom

Jahić: Moramo dati maksimum. TUZLALIVE.COM

A. V.

15.3.2022

Uoči uzvratnog susreta četvrtfinala Kupa BiH protiv Sarajeva, koji se igra sutra na Tušnju od 14 sati, medijima se obratio trener u stručnom štabu Slobode Adnan Jahić.

- Dolazi nam Sarajevo od kojeg smo prije dvije sedmice izgubili 2:0. Ekipa Sarajeva zasigurno posjeduje jedan individualni kvalitet, a pored toga mislim da ima i veliki roster igrača tako da mogu igrati srijeda - subota. Uz Zrinjski, Tuzla City, mislim da je najbolja ekipa u našoj državi. Bez obzira što posjeduju individualni kvalitet, mi smo tamo iz naše dekoncentracije primili dva gola iz prekida i to nam se sutra ne smije dešavati - rekao je Jahić.

Jahić je napomenuo i da je ekipa Slobode imala dan odmora manje u odnosu na Sarajevo. 

- U nedjelju smo imali tešku utakmicu protiv Zrinjskog, a vrlo dobro znate da nemamo neki veliki roster igrača tako da kostur tima igra svaku utakmicu. Mi smo i za sutra oslabljeni neigranjem Josipa Balića, koji je značajan igrač za naš tim. Međutim, imamo danas još jedan trening i vidjet ćemo u kojem ćemo sastavu izaći sutra. Bez obzira u kojem sastavu izađemo moramo dati svoj maksimum, pokušati stići rezultat, u fudbalu je sve moguće, zato i jeste takav sport - zaključuje Jahić.

Riječ je imao i Emir Jusić, koji je istakao da će njegova ekipa dati sve od sebe da stigne rezultat sa Koševa. 

- Dolazi nam ekipa Sarajeva, sigurno kvalitetna ekipa, to svi znamo. Što se tiče njih, sad su odigrali dobru utakmicu protiv Borca, možda nisu upisali tri boda, ali su bili znatno bolji. Mi ćemo sigurno dati svoj maksimum, imamo pravo željeti, imati nadu, imamo pravo da se nadigravamo s njima, ako budemo pravi u što ne sumnjam, mislim da možemo stići rezultat. Rezultat jeste takav kakav jeste, ostaje nam žal što nismo postigli pogodak na Koševu jer smo imali izgledne situacije, ali tako je kako je. Fudbal je takav i ovdje na Tušnju ćemo probati to stići - istakao je Jusić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.