GOLMAN ŽELJEZNIČARA

Josip Bender za "Avaz": Mulalićev stil igre olakšava mi posao

Željo svaku utakmicu mora ići na pobjedu, poručio čuvar mreže "Plavih"

Bender: Mulalić je donio dosta pozitivnog. FK ŽELJEZNIČAR

Piše: A. Vatreš

23.3.2022

Josip Bender (27) bio je jedan od junaka Željezničara u nedavnoj pobjedi nad Veležom (1:0).

Golman “Plavih” istakao se s nekoliko odličnih intervencija, a u razgovoru za “Dnevni avaz” osvrnuo se na posljednji meč i klupske rezultate.

Nema pravila

- Znate kako je to u fudbalu, nema previše pravila. Tu prvu utakmicu smo mi bili dosta bolji, a izgubili smo iz dva prekida. Ovaj put se dogodilo to da su oni dominirali, imali bolje šanse. Na kraju nas je nagradilo za sve te neke utakmice. I protiv Leotara u Trebinju smo isto tako bili puno bolji, ali nismo uspjeli zabiti gol. Sad je ispalo tako da je Beća ušao i zabio gol i na kraju smo slavili - rekao je Bender.

Igru Željezničara u drugom dijelu sezone krase velika želja i borbenost. To je rukopis novog šefa struke Edisa Mulalića.

- On je takav. Nisam ga poznavao otprije. Ali, kako sam čuo, bio je takav i kao igrač. Uvijek je davao sve od sebe. Tako i kao trener prenosi tu pozitivnu energiju na cijelu ekipu. Dosta je u tome, daje se sto posto. Ljudi to prepoznaju, takav je grad i Željo ima takve navijače da, jednostavno, ne smiju izostati ta neka želja, borbenost i sve to. Donio je dosta pozitivnog kroz taj svoj pristup, rad i nastup - istakao je Bender.

Zasluga ekipe

Na posljednja tri meča sačuvao je mrežu, a zasluge je pripisao upravo Mulalićevom stilu igre.

- Nije to moja zasluga. Sigurno da je zasluga cijele ekipe. Naša filozofija je da odbrana počinje već od špica. Koliko ekipa uspije zadržati daleko loptu od mog gola, samim tim je i meni lakše, što se vidi i iz statistike. Taj naš stil fudbala mi olakšava posao - kazao je Bender.

Nakon pauze Želji predstoji gostovanje Posušju, a Bender tvrdi kako je cilj njegove ekipe jasan.

- Mi smo Željo. Željo nema luksuz da može ići na bod ili neke kalkulacije. Željo svaku utakmicu mora ići na pobjedu. Idemo iz utakmice u utakmicu, bez kalkulacija, tako se postavljamo i tako igramo - dodao je Bender.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.