KUP BIH

Bordo tim dočekuje Igman: Na krilima navijača do pobjede

Kvalitetnija smo ekipa i to moramo opravdati na terenu. Uvijek idemo na pobjedu, a u ovoj utakmici nam je to posebno važno, smatra defanzivac Sarajeva

U borco timu očekuju plasman u finale Kupa. FK SARAJEVO

M. K.

3.4.2022

Fudbalski klub Sarajevo na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase", u srijedu u 16:00 sati, odigrat će polufinalni duel Kupa BiH protiv Igmana iz Konjica.

Iz bordo kluba najavljuju da će ovo biti posebna utakmica jer se igra na Dan grada Sarajeva.

Defanzivcu Halidu Šabanoviću je dobro poznat osjećaj slavlja duple krune iz sezone 2018/2019.

- Kvalitetnija smo ekipa i to moramo opravdati na terenu. Uvijek idemo na pobjedu, a u ovoj utakmici nam je to posebno važno. Igman nema šta izgubiti, oni će doći motivisani i željni dokazivanja. Mi ćemo ići s maksimalnim zalaganjem, srce na teren do pobjede protiv Igmana, a onda i do titule Kupa BiH. Čast mi je što sam bio dio šampionske ekipe koja je prvi put u historiji osvojila duplu krunu. Ušli smo u historiju kluba i to mi je jedna od dražih utakmica u dresu FK Sarajevo. Još veća mi je draž to što smo u finalu pobijedili Široki Brijeg, rekao je Šabanović za klupsku stranicu.

- Imamo najbolje navijače u državi i njihova podrška na svakoj utakmici nam znači mnogo. Od najmlađih, najvatrenijih do najstarijih oni jesu naš 12. igrač. Zato pozivam sve naše navijače da nas podrže i da zajedno ostvarujemo dobre rezultate i na pravi način čestitamo rođendan najljepšem gradu na svijetu, poziva Šabanović.

Iz FK Sarajevo su obavijestili javnost da se sve informacije o prodaji i cijenama ulaznica, kao i svim zabavnim sadržajima na stadionu Koševo u srijedu 6. aprila, mogu pratiti na klupskoj internet stranici i zvaničnom društvenim mrežama.

U drugom polufinalnom meču sastaju se Velež i Tuzla City, a nakon utakmica revanša 20. aprila dvije najbolje ekipe odmjerit će svoje snage u finalnom meču 19. maja.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.