PLAVI GOSTI NA KOŠEVU

Bulend Biščević za "Avaz": Očekujem zanimljiv derbi koji će, na žalost, biti odigran samo za prestiž

Bivši as Željezničara ističe da je Sarajevo favorit na papiru zbog domaćeg terena

Biščević govorio o predstojećem derbiju. Arhiv

Piše: M. K.

8.5.2022

Gradski rivali Sarajevo i Željezničar u utorak će odmjeriti snage na stadionu "Asim Ferhatović Hase", u okviru 30. kola Premijer lige BiH.

Za razliku od nekih prošlih duela, ovog puta dva sarajevska rivala igrat će derbi za prestiž. Željo je već odavno odustao od bitke za Evropu i klub se nalazi u velikoj krizi, dok će Sarajevo izlazak na evropsku scenu potražiti preko Kupa s obzirom da na tabeli zaostaju čak sedam bodova za trećim Borcem.

Legenda Želje, bivši reprezentativac i svojevremeno jedan od ljubimaca publike na "Grbavici", Bulend Biščević, očekivano, nije zadovoljan plasmanom Željezničara u ovoj sezoni Premijer lige BiH u kojoj će "Plavi" ponovo ostati bez Evrope.

Bulend u izjavi za portal "Avaza" ističe da je Sarajevo favorit na papiru zbog domaćeg terena.

- I jedni i drugi dočekuju derbi na pozicijama koje, na žalost, nisu zadovoljavajuće za takve klubove i njihov rejting. Sarajevo je možda favorit na papiru, zato što je domaćin. Derbi će biti odigran samo radi nekog prestiža, kaže naš sagovornik, te tako podsjeća na trenutnu realnost bordo i plave ekipe, koje umjesto da se u derbiju bore za bodove koje će im donijeti evropsku scenu ili titulu, igraju utakmicu samo za prevlast u glavnom gradu BiH.

Skrenuo je Buki pažnju i na to da je Željezničar možda odmorniji pred derbi u utorak.

- Željo ima malo više odmora i vremena da se pripremi za ovu utakmicu. Jer, Sarajevo je odigralo u petak svoj posljednji meč (Radnik), ističe nekadašnji veznjak.

I pored očigledne rezultatske krize oba kluba u Premijer ligi BiH, Biščević očekuje dobar fudbal.

- Bez obzira na sve, očekujem jednu dobru utakmicu, da bude lijepih akcija i golova. Da atmosfera na stadionu bude prava i da bude veliki broj gledatelja, dodao je bivši as "Plavih".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.