AVAZ SAZNAJE

Slučaj Pecara: Takmičarska komisija NSBiH zakazana po hitnom postupku

Službena lica moraju dostaviti dopunske izvještaje

Dupovac i Čataković pogođeni u glavu. ABC PORTAL

Piše: G. Š.

15.5.2022

Službena lica meča na Pecari večeras do 20 sati u Nogometni savez Bosne i Hercegovine moraju dostaviti dopunske izvještaje o prekinutoj utakmici Široki Brijeg – Sarajevo.

- Takmičarska komisija NSBiH zakazana je za sutra, ponedjeljek, u 9 sati, saznaje portal "Avaza" u kući bh. fudbala.

Prvobitno je Takmičarska komisija NSBiH bila zakazana za utorak, ali zbog novog "slučaja Pecara" održat će se prvog radnog dana u sedmici.

- Sjednica Disciplinske komisije NSBiH zakazana je za utorak, premda nije isključeno da se i ona održi sutra, ako svi njeni članovi budu u mogućnosti da dođu u Sarajevo - potvrđeno je za "Avaz" u NSBiH.

Takmičerska komisija NSBiH će prvo najvjerovatnije ponovo – nakon niza incidenata u minulom periodu (ponovljeni teži prekršaji...), suspendovati stadion Pecara, a na Disciplinskoj komisiji NSBiH je da odredi konkretne kazne.


Ljubitelji fudbala očekuju se da će Takmičarska i Disciplinka komisija NSBiH u "slučaju Pecara" imati iste aršine kao i prema FK Velež, kada su navijači "Rođenih" ušli na teren i prekinuli utakmicu proitiv Borca, iako tada niko nije bio fizički napadnut.

Inače, utakmica Široki Brijeg – Sarajevo nije trebala ni početi, jer na stadionu Pecara nije bio prisutan doktor Hitne (prema pravilima i propozicijama NSBiH to je pod obavezno - dužnost organizatora utakmice - NK Široki Brijeg, je da osigura doktora Hitne pomoći tokom cijele utakmice...)


Zbog toga delegat utakmice Željko Šoko nije smio dati dozvolu za početak utakmice...

Zbog toga službeni predstavnik FK Sarajevo Mustafa Beridan nije potpisao zapisnik prekinute utakmice na Pecari, jer je on – također, bio napisan tendenciozno.

Delegat meča Šoko u njemu uopšte nije napisao da tokom meča nije bilo doktora Hitne pomoći, a to je direktno njegova odgovornost. Ipak, to može napisati i u dopunskom izvještaju...


Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.