VELIKI KORAK ZA BH. FUDBAL

Počinju radovi u okviru projekta rekonstrukcije 12 glavnih terena stadiona u BiH

Klubovi će dobiti najsavremenije hibridne terene

Potpisan ugovor s predstavnicima klubova. N/FS BiH

A. V.

27.5.2022

N/FS BiH je proteklih godina ulagao značajna finansijska sredstva za unapređenje fudbalske infrastrukture. Ovih dana počinju i konkretni radovi na realizaciji jednog od najznačajnijih projekata a to je "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH".

Većim dijelom, Projekat se finansira iz UEFA fondova i vlastitih sredstava N/FS BiH, dok će manjim dijelom u realizaciji učestvovati klubovi i lokalne zajednice koje raspolažu tim stadionima.

Nakon provedene tenderske procedure predstavnici N/FS BiH danas su potpisali Ugovor sa najpovoljnijim izvođačem radova na Projektu "Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH", a to je Konzorcij ponuđača koji čine: Wickr Group a.s., Hellasod SA i Tarkett sports B.V.

Ugovorom je obuhvaćena I faza radova u 2022.godini, za pet stadiona i to: Gradski stadion Banja Luka, stadion Tušanj Tuzla, stadion Asim Ferhatović Hase Sarajevo, stadion Rođeni Mostar i Gradski stadion Mostar.

Danas su također potpisani i pojedinačni ugovori o zajedničkom učešću, odnosno sufinansiranju Projekta sa klubovima: FK Borac Banja Luka, FK Sarajevo i HŠK Zrinjski Mostar.

U narednom periodu ugovore će potpisati FK Velež Mostar i Grad Tuzla sa svoja dva kluba FK Sloboda i FK Tuzla City.

Potpisivanjem ovih ugovora, praktično već tokom naredne sedmice, mogu početi radovi na pojedinim stadionima, koji će nakon završetka Projekta imati najsavremenije hibridne terene.

Predstavnici klubova, koji su danas potpisali ugovore, istakli su da je ovo veliki korak za cjelokupan fudbal u našoj zemlji i zahvalili rukovodstvu Saveza na pokretanju Projekta.

Svjesni su i, da je put do realizacije dug, te da će biti još prepreka ali da će učiniti sve sa svoje strane, da se one prevaziđu i radovi uspješno završe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.