NOVI ŠEF STRUKE

U Borcu se zahvalili Dodiku, novi trener Lalatović poručio: Ne zanima me ko je Hrvat, Bošnjak ili Srbin

Liga mi se sviđa jer nema nepobjedivih kao što je slučaj u Srbiji sa Crvenom zvezdom i Partizanom

Lalatović na klupi Borca. MONDO

M. K.

10.6.2022

Srbijanski trener Nenad Lalatović zvanično je predstavljen kao trener Borca.

Naglasio je kako mu je bila velika želja da bude trener u manjem bh. entitetu.

- Moja velika želja bila je da budem trener u RS-u, da se okušam i vidim koliko tu mogu da ostvarim. U tim željama Borac je uvijek bio na prvom mjestu i sve je praktično dogovoreno u pet minuta. Nisam mnogo zatezao oko uslova i oni su isti kao što sam ih imao dok sam bio trener superligaških klubova, rekao je, između ostalog, Lalatović na predstavljanju.

Nekadašnji trener Crvene zvezde, Vojvodine, Radničkog… dobro je upoznat sa situacijom u Premijer ligi BiH.

- Liga mi se sviđa jer nema nepobjedivih kao što je slučaj u Srbiji sa Crvenom zvezdom i Partizanom gdje se osvaja po 100 bodova u prvenstvu. Ima dosta dobrih igrača i timova, sjajnih navijača te vjerujem da neće biti nikakav problem da se uklopim. Volim da pobjeđujem, poštujem sve, ali sigurno ne volim da me niko dira jer ću onda znati da se odbranim. Ne zanima me ko je Hrvat, Bošnjak ili Srbin, došao sam da osvojim bar jedan od dva trofeja, naglasio je Lalatović.

Dobrodošlicu novom treneru poželjeli su i prvi čovjek kluba Stojan Malbašić, kao i potpredsjednik Bogoljub Zeljković.

- Drago nam je da nam se želja ispunila, Nenad Lalatović je bio naša velika želja još prije dvije godine. Moram da se zahvalim i Vladi RS-a i srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku koji su nam omogućili sredstva da imamo trenera koji je vodio velike klubove. Naša želja je da dobre rezultate i igre u tim klubovima ponovi i u Borcu. Nama je potrebna ta energija i nadam se da ćemo ostvariti ciljeve, rekao je Malbašić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.