TRENER ŽELJEZNIČARA

Edis Mulalić za "Avaz": Bitno nam je da ostanu igrači koji su izvukli sve ovo

Vidjelo se gdje nam je falilo, igrači prema naprijed, tako da većinom te igrače i profile tražimo

Edis Mulalić. FK ŽELJEZNIČAR

Piše: A. Vatreš

21.6.2022

Fudbaleri Željezničara se od prošlog ponedjeljka spremaju za novu sezonu Premijer lige BiH.

Prvi dio priprema “Plavi” odrađuju u Sarajevu, a od 1. do 8. jula boravit će na Zlatiboru.

Pripremne utakmice

- Teški su uvjeti. Uigravamo neke igrače. Ostat ćemo tu još nekih 10-ak dana, a onda idemo na Zlatibor – rekao je šef struke tima s Grbavice Edis Mulalić za “Dnevni avaz”.

Otkrio nam je Mulalić i plan pripremnih utakmica.

- Igramo u subotu ovdje s Igmanom iz Konjica. Na Zlatiboru 2. jula s Kolubarom. Termin za 5. juli nam je još otvoren, dok 8. jula igramo s Mornarom iz Bara – istakao je Mulalić.

Od novih igrača, na Grbavicu su za sada stigli Brazilac Santos iz Rudar Prijedor, te Dženan Haračić i Stjepan Vego iz GOŠK-a. To, pak, neće biti sve kada su akvizicije u pitanju.

- U potrazi smo za pojačanjima – otkrio nam je Mulalić, čiju bi ekipu uskoro trebao pojačati Dženis Beganović.

Ista priča

Grbavicu je, s druge strane, napustio veći broj igrača.

- Otišlo je već osam-devet igrača. Bitno nam je da ostanu igrači koji su izvukli sve ovo, da se slaže priča koju smo pričali sve vrijeme. Plan je da se momcima koji su odradili ovaj proljetni dio prvenstva, ponovo da šansa. Uprava im je tu izašla u susret i produžila ugovore. Bio je prioritet da zadržimo momke koji su tu, da guramo jednu istu priču. Vidjelo se gdje nam je falilo, igrači prema naprijed, tako da većinom te igrače i profile tražimo – objasnio je Mulalić.

Prokomentirao je i Mulalić raspored za novu sezonu Premijer lige BiH, koju Željezničar otvara domaćim susretom protiv Leotara, nakon čega mu slijedi niz teških utakmica.

- Ja tome puno ne dajem važnosti. Moraš protiv svakoga igrati. Kad, gdje, s kim, to je manje – više. Mogle je i bolje i gore, ali ne možeš izbjeći da igraš s nekim – kazao je Mulalić.

Interesovalo nas je i da li Željezničar u narednoj sezoni ima veće ambicije u odnosu na prethodnu, koju je okončao na šestom mjestu premijerligaške tabele.

- Nemam odgovora na to pitanje – tajanstven je bio Mulalić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.