MAKEDONAC NAPUSTIO KOŠEVO

FK Sarajevo se oprostio od Velkoskog: Krletu nećemo reći zbogom, već doviđenja

Raskinuli ugovor

Krle, hvala za sve, poručili iz FK Sarajevo. FK Sarajevo

A. V.

23.6.2022

Krste Velkoski i FK Sarajevo službeno su raskinuli ugovor koji je prethodno važio do 31. maja 2023. godine. Velkoski je ostavio neizbrisiv trag u dva mandata koja je proveo na Koševu. Svojim golovima, asistencijama i osvojenim trofejima zauvijek je ostao upisan zlatnim slovima u historiju našeg kluba.

U Sarajevo je stigao u januaru 2014. godine iz Rabotničkog da bi nakon dvije godine ostvario transfer u ekipu Inčeon Junajted u Južnoj Koreji. Nakon 18 mjeseci provedenih u Južnoj Koreji i Tajlandu vratio se u Sarajevo, u ljeto 2017. godine i sa mnogo uspjeha u posljednjih pet godina nosio bordo dres.

Za sve uspjehe FK Sarajevo u posljednjih nekoliko godina veže se ime Velkoskog koji je u međuvremenu postao i kapiten ekipe. S osvojene tri titule šampiona i tri trofeja Kupa BiH postao je jedan od najtrofejnijih fudbalera u historiji bordo kluba.

Debitovao je 1. marta 2014. godine protiv Čelika i od tada upisao 235 nastupa postigavši 64 gola i upisavši 44 asistencije. S ovim učinkom dospio je među 10 najboljih strijelaca FK Sarajevo u historiji. Na diobi je 10. mjesta sa Franjom Lovrićem, a samo jedan gol više od njih postigli su Husref Musemić i Alen Avdić.

Velkoski je stranac s najviše nastupa, trofeja, golova i asistencija u historiji FK Sarajevo. U karijeri je 15 puta nosio dres reprezentacije Makedonije s kojom je učestvovao na evropskom prvenstvu 2021. godine.

- Krletu nećemo reći zbogom, već doviđenja, jer smo sigurni da će se poslije završetka igračke karijere vratiti u bordo porodicu u nekoj drugoj funkciji. Krle, hvala za sve! - poručili su iz FK Sarajevo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.