KONFERENCIJSKA LIGA

Nevres Fejzić, pred debi Tuzlaka na evropskoj sceni, za "Avaz": Nećemo obrukati bh. fudbal

Prva prepreka je ekipa iz San Marina što nam daje nadu da možemo proći, smatra golman Tuzlaka

Fejzić na utakmici protiv Čukaričkog. FACEBOOK

Piše: M. Kadić

23.6.2022

Bh. predstavnik u UEFA Konferencijskoj ligi, Tuzla City, odigrao je jučer svoj prvi pripremni meč u Sloveniji. Bh. premijerligaš remizirao je protiv Čukaričkog 1:1, a pogodak za bh. ti postigao je Ajdin Nukić.

Golman Tuzlaka Nevres Fejzić, u razgovoru za portal "Avaza", istakao je kako ekipa jedva čeka debi kluba na evropskoj sceni, protivnicima, te se osvrnuo i na novog šefa struke Dragana Jovića.

- Što se tiče izlaska u Evropu, mogu reći da je sve to plod dobrih igara prošle sezone. Nekako cijeli klub je dobro funkcionisao, imali smo mali pad na početku druge polusezone, ali smo se izvukli i zaslužili da budemo dio Konferencijske lige, kaže Fejzić na početku razgovora.

O Alkmaru nakon Tre Penea

Prvog protivnika u pretkolu, Tre Pene, Tuzlaci realno mogu proći.

- Prva prepreka je ekipa iz San Marina što nam daje nadu da možemo proći. Trebamo se dobro pripremiti i dati sve od sebe da predstavimo što bolje klub, grad Tuzlu, našu Bosnu i na kraju i mi igrači da se predstavimo što bolje. U slučaju prolaza znamo da nas čeka težak protivnik, ali mi ćemo ići stepenicu po stepenicu, prvo da savladamo prvu prepreku, pa onda razmišljat o narednom protivniku, kaže Fejzić.

O novom šefu, iskusnom bh. treneru Draganu Joviću, Fejzić kaže:

- Što se tiče dolaska trenera Jovića, nadam se da će biti prevaga jer vodio je neke klubove Premijer lige u evropskim takmičenjima, ima iskustva. Za sada pokušava da prenese svoj rukopis na nas, a koliko ćemo mi to usvojit pokazat će se iz utakmice u utakmicu, a na dobrom smo putu, smatra Nevres.

Ekipa doživjela promjene

Ekipu je napustilo nekoliko dobrih igrača, ali tu su novi momci.

- Otišlo nam je par kvalitetnih igrača. Da kažem, neki su bili među nosiocima igre iz prošle sezone. Ali, došli su tu neki novi momci i nadam se da ćemo biti makar malo kvalitetniji igrački za naredni period i za naredna takmičenja koja nas očekuju, kako na evropskoj sceni tako i u našem šampionatu, zaključio je Fejzić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.