PREMIJER LIGA BIH

Adnan Jahić, novi trener Slobode, za "Avaz": Prolazio sam kroz ove periode u klubu, nimalo me nije strah

Na meni je velika odgovornost, ne želim da svako dolazi u Slobodu, poručio je

Jahić: Dosta igrača se nudi. FK SLOBODA TUZLA

Piše: A. Vatreš

25.6.2022

Tuzlanska Sloboda imenovala je novog šefa stručnog štaba, a izbor je pao na Adnana Jahića (37), bivšeg igrača “crveno-crnih” i trenera mlađih selekcija kluba.

Svjestan situacije

- Svjestan sam u kakvoj situaciji se klub nalazi. Malo smo i zakasnili s početkom pripremnog perioda. Do početka prvenstva ćemo se sigurno pojačati. Prolazio sam ja kroz ove periode u Slobodi i kao igrač i kao trener. Nimalo me nije strah, iako sam trenutno možda i najmlađi trener u Premijer ligi BiH – rekao je Jahić za “Dnevni avaz”.

Sloboda je krajem sezone pretrpjela velike promjene. Brojni igrači su otišli, a klub radi na njihovim zamjenama.

- Mislim da je Sloboda svima njima više dala. Moram priznati da se dosta igrača nudi. Na meni je velika odgovornost. Ne želim da svako dolazi u Slobodu. Dovodimo igrače koji se mogu uklopiti u naš budžet – kazao je Jahić.

Osvrnuo se Jahić i na prošlu sezonu u kojoj je Sloboda teškom mukom izborila opstanak.

- Bio sam pomoćnik Mladena Žižovića prošle sezone i kako smo krenuli niko se nije nadao da ćemo se boriti za opstanak. Desile su se neke turbulencije u klubu i došli smo tu gdje smo došli. Oko Slobode vlada negativna atmosfera. Svi portali i mediji iznose samo negativne stvari. Ima tu klubova gdje je ista ili slična situacija, ali oni sve to zataškaju. U Slobodi se dešavaju i dobre stvari. Ima dosta mladih i struka je iz domaćeg kadra. Zahvalio bih se klubu što me je imenovao i što su imali hrabrosti da me postave. Ja ću im vratiti na najbolji način – poručio je Jahić.

Sredina tabele

Bez obzira na tešku situaciju, u klubu ne razmišljaju o borbi za opstanak.

- Želimo neku sredinu tabele. S dobrim radom, armijom navijača koju imamo i tradicijom možemo gledati prema naprijed. Pokušat ćemo se spremiti, iskoristiti što imamo maksimalno – istakao je Jahić.

Sloboda novu sezonu otvara duelom protiv aktuelnog prvaka Zrinjskog.

- Možda je to i dobro. Sa svakim treba igrati, da li na početku ili poslije. Zrinjski je zbog Evrope tražio odgodu utakmice i još ne znamo šta će biti. Ali valja nam sa svakim igrati. Mislim da ćemo ove godine gledati jednu Slobodu koja će biti borbena, koja neće dati na sebe - zaključio je Jahić.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.