MOSTARCI NA PRIPREMAMA

Kapiten "Rođenih" Denis Zvonić za "Avaz": Čestitam rođendan najdražem klubu, Velež će uskoro pisati historiju bh. fudbala

Ekipu Aleškerta smo gledali prije pola godine u Antaliji na pripremama uživo kako igraju, i mogu reći da su jedna odlična ekipa sa dva - tri odlična individualca, kaže Denis

Zvonić je stub odbrane Mostaraca. FK VELEŽ

Piše: M. Kadić

26.6.2022

Fudbaleri FK Velež nalaze se na pripremama za sve ono što ih čeka u novoj sezoni, kako Premijer lige BiH tako i u evropskim takmičenjima.

Veleža u julu očekuju nastupi u UEFA Konferencijskoj ligi, kao i lani kada su napravili sjajne rezultate, a navijači Mostaraca ponovo imaju visoka očekivanja od osvajača Kupa za 2022..

Podsjetimo, Velež, koji danas slavi 100. rođendan, čeka boljeg iz duela Alaškert (Armenija) - Hamrun Spartans (Malta).

Analiza protivnika

Kapiten "Rođenih" i iskusni defanzivac, Denis Zvonić, govorio je za portal "Avaza" o novim evropskim protivnicima, Veležu, novom treneru Amaru Osimu, rođendanu kluba...

- Uskoro kreće druga za redom sezona u Evropi. Ekipu Alaškerta smo gledali prije pola godine u Antaliji na pripremama kako igraju, i mogu reći da su jedna odlična ekipa sa dva - tri odlična individualca. Ekipu sa Malte ne poznajem, ali svakako s kim god igrali analizirat ćemo ih i dobro se pripremiti za sve to što nas očekuje. Prijavljen je stadion "Grbavica", a i prošle sezone smo igrali evropske utakmice na njemu. Naši navijači naprave odličnu atmosferu i odličan ambijent, tako da igranje van našeg stadiona ne bi trebalo ostaviti traga na ekipu, smatra Zvonić.


Ekipu je nedavno Feđa Dudić koji je preuzeo bordo klub, a zamijenio ga je iskusni Amar Osim kojem domaći trofeji i igranje u Evropu nisu strani. 

- Svi znamo ko je Amar Osim, najtrofejniji trener u BiH. Svaki trener ima svoju viziju i filozofiju određenu koju hoće da sprovede na igrače, da oni primjene to na terenu. Polako se navikamo na sve to što traži od nas, spremamo se kroz treninge i  prijateljske utakmice za period koji slijedi ispred nas, za Evropu i domaće prvenstvo, kaže Denis, te se kratko osvrnuo na igrački kadar Veleža.

- Kostur ekipe je ostao od prošlih evropskih utakmica s tri četiri igrača što su nas pojačali. Ne mogu reći da smo oslabljeni u odnosu na lani, dodao je.


Institucija

Danas je klubu rođendan, a Zvonić je imao posebnu poruku povodom toga:

- Želim da ovom prilikom čestitam našem Veležu 100. rođendan, zlatni jubilarni, da nam bude još jači, bolji i da svaki dan u svakom segmentu raste. A Velež je jedna velika institucija koja će u budućnosti pisati novu historiju bosanskohercegovačkog fudbala, zaključio je Zvonić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.