PRVACI BIH

Stoper Zrinjskog Slobodan Jakovljević za "Avaz": Svjesni smo snage Šerifa, ali nismo ni mi od jučer

Malo neobično zvuči podatak da ni Sarajevo ni Željezničar nisu izborili Evropu, kaže igrač Zrinjskog

Jakovljević ima iskustva u evropskim mečevima. Bljesak.info

Piše: M. Kadić

27.6.2022

Fudbaleri Zrinjskog, aktuelnog prvaka BiH, pripremaju se za nastup u pretkolu Lige prvaka gdje ih čeka dvomeč protiv predstavnika Moldavije, dobro poznatog kluba Šerifa iz Tiraspola.

Prva se utakmica igra u Moldaviji, a Mostarci neće gostovati u Tiraspolu zbog zategnute političke situacije u toj moldavskoj regiji, nego će igrati u u Kišinjevu na stadionu Zimbru.

Mostarci, koji su protutnjali Premijer ligom BiH u sezoni iza nas, imaju kvalitet s kojim će se pokušati suprotstaviti timu koji je lani pobijedio Reala u Madridu (1:2).

Teže je braniti titulu

Svjesni su Mostarci da će morati dati više od 100 posto svojih mogućnosti, a stub odbrane "Plemića", iskusni Slobodan Jakovljević, u razgovoru za portal "Avaza" kaže kako su u redovima bh prvaka spremni za ovaj veliki okršaj.

- Što se Šerifa tiče, imamo iskustva igranja evropskih mečeva, ali ne i mečeva u završnicama euro takmičenja odnosno i grupnoj fazi. Sigurno da nam je došao jedan težak protivnik, znamo kako su igrali lani, i koga su sve pobijedili. Skautirali smo ih prilično dobro, vidim da im je otišlo dosta igrača. Teško je nešto prognozirati, ali mi ćemo učiniti sve da napravimo neki iskorak u Evropi, rekao nam je na početku Jakovljević.

Da li će ekipa jača ili slabija nego lani, naš sagovornik ne može znati u ovom trenutku, ali ono što ohrabruje, kaže, jeste činjenica da je ekipa ostala na okupu.

- Jedino je Barišić otišao u Rusiju. Igrači koji su stigli moći će ga zamijeniti. Nema sumnje da će liga biti zanimljiva, konkurencija se, vidim, pojačala. Uvijek je teže braniti osvojeno, nego osvajati, ali vidjet ćemo, kaže Slobodan.


Iznenađenja u vrhu tabele

Kaže da vuče lakšu povredu.

- Radi se o manjem istegnuću mišića, mislim da ću do Šerifa biti spreman i da neće biti problema, optimista je stoper Zrinjskog.

Osvrnuo se za kraj i na prošlu sezonu u kojoj je bilo velikih iznenađenja u vrhu tabele.

- Malo neobično zvuči podatak da ni Sarajevo ni Željezničar nisu izborili Evropu. Jer, to su klubovi koji uvijek pretenduju za vrh bh. fudbala. Tuzla je završila druga i to zasluženo, Velež je osvojio Kup, Borac je bio treći, ali opet kažem, neuspjeh sarajevskih klubova jeste iznenađenje, zaključio je Jakovljević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.