GOVORIO ZA PORTAL AVAZA

Ajdin Nukić nakon evropskog debija i trijumfa Tuzlaka: Raduju me i rezultati ostalih bh. klubova

Dosta je sparno vrijeme bilo, a onda je počela padati kiša koja nam je iskreno olakšala uslove, kaže desni bočni Tuzle

Nukić je u San Marinu bio među najboljima. FK TUZLA CITY

M. K.

8.7.2022

Fudbaleri Tuzla Cityja su pogocima u sudijskoj nadoknadi s 2:0 savladali u gostima Tre Pene i stekli solidnu prednost pred revanš susret prvog pretkola Konferencijske lige.

U slučaju da prođu dalje, čeka ih dvomeč sa mnogo većim protivnikom, nizozemskim Alkmarom.

Desni bočni Tuzlaka Ajdin Nukić za portal "Avaza" kaže kako je bilo jako teško igrati protiv Tre Penea bez obzira što se radi o ekipi koja ispod nivoa Tuzlaka.

- Teško je igrati protiv ekipe gdje 11 igrača stoji u 16 metara. Ali mi smo imali svoj cilj i davali na terenu maksimum do samog kraja što se isplatilo, ističe Nukić, naglasivši kako je vrijeme bilo nevjerovatno sparno.

- Dosta je sparno vrijeme bilo, a onda je počela padati kiša koja nam je iskreno olakšala uslove, pa smo počeli i bolje djelovati na terenu, dodao je.


Kaže da ga raduju i rezultati drugih bh. klubova u Evropi.

Podsjetimo, Zrinjski pred revanš u Moldaviji ima protiv Šerifa obećavajućih 0:0 iz Mostara, dok je Borac s 2:0 u Modriči savladao B36 Toršavn.

- Sigurno da mi je drago što su svi predstavnici osvjetlali obraz bh. fudbala. I bit će mi drago ako tako ostane i u daljim kvalifikacionim utakmicama odnosno ako izbore plasman u naredne runde, zaključio je Nukić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.