PREMIJER LIGA BIH

Stoper Slobode Emir Jusić za "Avaz": Ovaj tim je na dobrom putu, Jahić je veliki profesionalac

Sloboda je dovela nekoliko pojačanja među kojima se ističe ime iskusnog napadača Nikole Komazeca, nekadašnjjeg miljenika "Hordi zla"

Jusić je jedan od stubova odbrane Slobode. FACEBOOK

Piše: M. K.

12.7.2022

Fudbaleri Slobode odigrali su još jednu prijateljsku utakmicu u okviru priprema za početak nove sezone Premijer lige BiH.

Nakon poraza od Slavena (5:0), remija sa Širokim Brijegom (1:1), te pobjede nad Veležom (1:0), Tuzlaci su večeras odigrali u Poljicu odigrali prijateljski meč protiv dobojske Sloge koju su savladali s minimalnih 1:0 pogotkom Delića.

Iskusni stoper Emir Jusić u razgovoru za portal "Avaza" kaže kako pripreme idu u željenom smjeru.

Sad za sad zaista ide sve u dobrom smjeru što se tiče priprema, fizičke spreme, a i samih utakmica. U ovom trenutku je zaista bitno da nemamo povrijeđenih igrača, a što se tiče pripremnih utakmica nastojimo da svaku pobijedimo iako nam to nije jedini cilj. Naravno da se u tim utakmicama uigrava ekipa i traži forma za početak prvenstva, rekao je Jusić.

Sloboda je dovela nekoliko pojačanja među kojima se ističe ime iskusnog napadača Nikole Komazeca, nekadašnjeg miljenika "Hordi zla" iz vremena kada je još jednom ranije igrao u Premijer ligi BiH (2013/14.), gdje je u dresu Sarajeva za samo polusezonu u 19 mečeva postigao 14 golova.

- Što se tiče pojačanja ona su se dobro uklopila, odlično rade, svakako da su to dobri igrači i ja im želim dobrodošlicu i uspješnu sezonu. Što se Nikole tiče, on je provjeren igrač koji ovoj ekipi može itekako pomoći, svojim znanjem iskustvom i pozitivnom energijom. Ovaj roster obećava, a vrijeme će pokazati da li smo bolji ili lošiji nego lani, smatra Jusić, te dodaje:

- Trener Jahić pravi je profesionalac, mlad i perspektivan trener. Veliki je radnik i ima znanje za voditi ekipu. Upijamo sve što nam kaže, a i njegovi pomoćnici su izuzetno kvalitetni, zaključio je Jusić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.