ŠOKIRAN ELIMINACIJOM

Nekadašnji trener Borca za "Avaz": U prvom meču se moglo vidjeti da su Farani sposobni za senzaciju

Nekadašnji trener Borca i U21 selekcije BiH, Slobodan Starčević, kao i mnogi bio je je šokiran eliminacijom Banjalučana

Starčević razočaran porazom Borca. FSBIH

Piše: M. K.

15.7.2022

Sramotna eliminacija Borca iz Konferencijske lige, gdje je od njih u 1. pretkolu bolja bila ekipa s Farskih Ostrva, B36 Toršavn, odjeknula je regionom, a trener Nenad Lalatović i ekipa našli su se na udaru hiljada loših komentara, ismijavanja i oštrih kritika.

Borac je u Modriči slavio, podsjetimo, rezultatom 2:0, a u revanšu je bilo 3:1 za B36 nakon 90 i 120 minuta, pa su odlučivali penali gdje su jače živce imali Farani i slavili s 4:3.

Nekadašnji trener Borca i U21 selekcije BiH, Slobodan Starčević, kao i mnogi bio je je šokiran eliminacijom Banjalučana.

U razgovoru za portal "Avaza" Starčević se osvrnuo na poraz Borca i pokušao da pronađe razloge istog.

- Svakako da je poraz Borca veliko i iznenađenje i razočarenje, ne samo za nas, koji su na ovaj ili onaj način povezani sa Borcem, nego i za sve ljude, kojima je stalo do napretka fudbala u Bosni i Hercegovini. Kada bi pravili analizu razloga za takav rezultat, moramo se vratiti na drugo poluvrijeme u Modriči, kada smo vidjeli da ekipa sa Farskih ostrva ima i kapacitet i sposobnost da traži i pronalazi rješenja, za svoje probleme iz prvog poluvremena, kaže Starčević.

Potom je precizirao na šta konkretno misli.

- Farani imaju imaju dobro organizovane prekide i karakter neodustajanja. Bez obzira na povoljan rezultat iz prve utakmice utakmice to su morale biti polazne tačke pripreme u Borcu za drugu utakmicu. Da li se mislilo da je to apsolvirana situacija, uz stalno potenciranja amaterskog statusa protivničke ekipe? Ja ne vjerujem.

- I to se vidjelo u prvih 30 minuta, međutim, kao i u prvoj utakmici karakterna ekipa pronalazi rješenje, dolazi do svoje najjače strane, prekida, loše reakcije igrača Borca dovode do penala, a penali do golova. Na kaju se desio neminovan poraz i veliko razočarenje, ali i otvaranje ko zna koliko pitanja kada je ova ekipa Borca u pitanju, zakjučio je Starčević.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.