BH. FUDBAL

Napadač Igmana Mirsad Ramić za "Avaz": Da smo ugostili Širokog u Konjicu, ne bi izgubili, imamo dobar tim

Borac me zaista iznenadio neprijatno, uvjeren sam bio da će proći dalje, pogotovo nakon prve utakmice i 2:0, kaže Ramić

Ramić vjeruje da će tim izgledati sve bolje. FK ŽELJEZNIČAR

Piše: M. K.

17.7.2022

Novajlija u Premijer ligi BiH, Igman iz Konjica, svoj debitantski nastup među elitom počeo je porazom u 1. kolu od Širokog Brijega na stadionu Mladosti u Doboj-Kaknju.

Igman trenutno koristi taj teren kao domaći jer se njihov stadion u Konjicu obnavlja. Da se igralo u Konjicu, možda bi rezultat bio povoljniji zbog veće podrške domaće publike, a s tim se slaže i napadač koji je ovog ljeta pojačao ekipu stigavši iz Tuzla Cityja, Mirsad Ramić.

U razgovoru za portal "Avaza" Ramić kaže da je moguće da se vrlo brzo ekipa vrati na svoj teren.

- Rade se svlačionice i još neki detalji, a koliko sam mogao primjetiti to ide jako dobro i ne bi čudilo da se vrlo brzo vratimo na naš stadion. Uvjeren sam da ne bi izgubili utakmicu da smo mogli ugostiti Širokog na našem terenu, kaže Ramić.

Igman je bio opasniji rival na ovom meču, pogotovo u prvom dijelu, ali kako se to obično desi, ono što su promašili iskusni premijerligaš Široki je znao kazniti.


- Imao sam ja glavom dva pokušaja, pa smo stativu pogodili, pa su prijetili Drljević, Alagić.., nije htjela lopta u gol. Dok se ekipa malo uigra, stabilizuje, ima tu igrača dobrih iskusnih, Dupovac, Hebibović, Bojo, tu su i Biber, Demir, Vazda... sve su to igrači koji dobro poznaju fudbalske bh. prilike, priča nam Mirsad.

Osvrnuo se Ramić na uspjehe i neuspjehe naših klubova u Evropi u posljednjih nekoliko sedmica, pogotovo sramotnu eliminaciju Borca u duelu protiv B36 s Farskih Ostrva.

- Tuzla je zasluženo otišla u drugo pretkolo Konferencijske lige, sada ih čeka tamo Alkmar, ja im želim svu sreću, sigurno će im trebati. Borac me zaista iznenadio neprijatno, uvjeren sam bio da će proći dalje, pogotovo nakon prve utakmice i 2:0. Imaju dobre igrače. Zrinjski, da je u Mostaru igrao protiv Šerifa kao u drugom poluvremenu revanša u Moldaviji, zabio bi gol i imao bi realne šanse za plasman dalje, ali.., zaključio je Mirsad Ramić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.