KONFERENCIJSKA LIGA

Samir Zeljković za "Avaz": Znamo mane Hamruna

Na papiru jesmo favoriti, ali vjerujem da neće biti nimalo lako, rekao je veznjak Veleža

eljković: Maksimalno ozbiljno ulazimo u utakmicu. FK VELEŽ MOSTAR

Piše: A. Vatreš

21.7.2022

Pred mostarskim Veležom je novi evropski izazov. “Rođeni” večeras na stadionu Grbavica od 20:30 sati igraju prvi meč drugog pretkola Konferencijske lige protiv ekipe Hamrun Spartans s Malte.

Analiza i skauting

Dok je Velež bio slobodan u prvom pretkolu, Hamrun je priredio iznenađenje i izbacio favorizirani Alaškert.

Veznjak "Rođenih" Samir Zeljković (24) stoga poziva na oprez.

- Dobro smo upoznati s našim večerašnjim rivalom. Uradili smo analizu i skauting. Znamo njihove dobre stvari, ali također i mane. Probat ćemo u večerašnjoj utakmici to iskoristiti – rekao je Zeljković za “Dnevni avaz”.

Veležov cilj je iskoristiti prednost domaćeg terena i s kakvom-takvom prednošću dočekati revanš na Malti, koji se igra 28. jula.

- Na papiru jesmo favoriti, ali vjerujem da neće biti nimalo lako. Ekipa Hamruna je već pokazala da može izbaciti ekipu koja je bila kvalitetnija od njih. Maksimalno ozbiljno ćemo ući u utakmicu i nadam se ostvariti prednost pred revanš – poručio je Zeljković.

Novo za nas

Krajem prošle sezone mostarski klub je pretrpio mnogo promjena.

- Dosta novih igrača je tu, došao je i novi šef, novi pomoćnici... To je sve novo za nas, vjerujem i za njih. Mi se još uklapamo, upoznajemo i vjerujem da će s vremenom to biti kako treba – kazao je Zeljković.

Velež je na startu prvenstva upisao remi s Posušjem (1:1).

- Prva utakmica i remi u Posušju. Nismo baš na najbolji način ušli u utakmicu. Poslije smo zaigrali mnogo bolje i mislim da smo mogli i do pobjede. Spletom nekih okolnosti nismo, ali sigurno da ćemo u nastavku prvenstva izgledati mnogo bolje nego što je to bilo u prvom kolu – zaključio je Zeljković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.