PREMIJER LIGA BIH

Iz Borca demantirali navode da Lalatović ide u Novi Pazar

Srbijanski stručnjak ostaje trener Banjalučana

Lalatović: Ima punu podršku kluba. FK BORAC BANJA LUKA

A. V.

27.7.2022

Nakon što su pojedini srbijanski mediji prenijeli kako je aktuelni trener Borca Nenad Lalatović blizu preuzimanja klupe Novog Pazara, oglasio se potpredsjednik banjalučkog kluba Bogoljub Zeljković i demantirao te navode.

- Nenad Lalatović, po stoti put to ponavljam, ima punu podršku klupskog rukovodstva, a i on sam ima veliku želju da nastavi sa radom u FK Borac. Nenad ostaje šef stručnog štaba našeg kluba i ne ide, ni u Novi Pazar, niti u bilo koji drugi klub. Minulih dana uopšte nije bilo govora o njegovom odlasku, niti se razmišlja u tom smjeru. Svjesni smo da sezona nije krenula onako kako smo svi priželjkivali, ali to nam je samo motiv više da pojačamo rad na svim poljima i da se ekipa izdigne i pokaže sav svoj kvalitet - rekao je Zeljković za ATV.

Podsjetimo, Lalatović je ponudio ostavku nakon remija sa Slogom iz Doboja (2:2), čemu je prethodilo šokantno ispadanje iz Evrope od ekipe B36 Toršavn s Farskih Ostrva, ali je rukovodstvo banjalučkog kluba odlučilo da je odbaci i srbijanskom treneru pruži novu šansu.

Međutim, Lalatović je izgubio i naredni meč protiv Sarajeva (1:3), pa su ponovo krenule glasine o njegovom odlasku iz Banje Luke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.