KONFERENCIJSKA LIGA

Dragan Jović za "Avaz": Spremni smo i raspoloženi za revanš protiv Alkmara

Ganjamo svježinu za predstojeću utakmicu u kojoj ćemo pokušati napraviti iznenađenje, poručio je trener Tuzla Cityja

Jović: Normalno, Nizozemci su favorit, ali.... FK TUZLA CITY

Piše: G. Šumar

27.7.2022

Fudbaleri Tuzla Cityja danas će doputovati u naš glavni grad, gdje sutra (Grbavica – 20.45 sati) igraju revanš meč 2. pretkola Konferencijske lige protiv favorizovanog AZ Alkmara.

Nema povreda

- Spremni smo i raspoloženi za revanš, rekao je šef stručnog štaba Tuzla Cityja Dragan Jović u razgovoru za „Dnevni avaz“ i dodao:

- Ganjamo svježinu za predstojeću utakmicu u kojoj ćemo pokušati napraviti iznenađenje. Normalno, Nizozemci su favorit, ali...

Svi igrači su spremni za duel sa AZ-om, s tim što posljednje pojačanje, napadač Amadu Kulibali (Amadou Coulibaly - 25) nema pravo nastupa.

- Nema povrijeđenih, nema kartoniranih – svi igrači su na raspolaganju. Kulibali ne može igrati, jer nije prijavljen ranije, prije prve utakmice u Alkmaru... – istakao je prvi strateg Tuzla Cityja.

Ako je suditi po posljednjoj pripremnoj utakmici AZ-a, Nizozemci su maksimalno ozbiljno shvatili revanš na sarajevskoj Grbavici.

- U posljednjoj utakmici protiv Bolonje, koja im je trebala biti generalka pred revanš u Sarajevu, nijedan igrač iz prve postave nije počeo meč. To dovoljno pokazuje... Igrali su njihovi rezervisti i igrači iz U-23 tima. I u tom sastavu su pobijedili prvu ekipu Bolonje sa 1:0, konstatuje šef struke Tuzlaka.

Karantin na Ilidži

U razgovoru sa Jovićem saznali smo da će tuzlanski „Građani“ sutrašnju utakmicu dočekati na Ilidži, a danas će u 18.30 sati trenirati na sarajevskoj Grbavici.

Također, sat kasnije na Grbavici će trenirati i AZ Alkmar.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.