GOLMAN VELEŽA

Slaviša Bogdanović za "Avaz": Imat ćemo drugačiji pristup na Malti

Nije neki veliki minus, svašta može da bude

Bogdanović (lijevo): Dosta zavisi od nas. ARHIV

Piše: A. Vatreš

27.7.2022

Fudbaleri Veleža neočekivano su poraženi od predstavnika Malte Hamrun Spartansa (0:1) u prvom susretu drugog pretkola Konferencijske lige.

Mostarci su u taj meč na Grbavici ušli kao izraziti favoriti, ali su razočarali i revanš koji je na programu u četvrtak od 20 sati dočekat će s rezultatskim zaostatkom.

Bolje šanse

Golman “Rođenih” Slaviša Bogdanović (28) smatra da uprkos svemu njegov tim nije zaslužio da izgubi tu utakmicu.

- Sigurno da nismo očekivali poraz, pogotovo kući. Mislim da nismo bili na nivou na kojem možemo da budemo. Podbacili smo u toj prvoj utakmici, mada opet mislim da smo imali konkretne šanse da zabijemo pogodak. Smatram da pored loše igre i svega nismo zaslužili da budemo poraženi. Iako je ekipa s Malte, kako se kaže, imala glavu i rep i znala šta hoće, mi smo opet imali možda i bolje šanse nego oni – rekao je Bogdanović za „Dnevni avaz“.

Nikad ne znate

Utakmica na Grbavici “Rođenima” je odličan pokazatelj za revanš na Malti.

- Znamo otprilike gdje smo griješili. Sada smo i malo više upoznati kakvi su oni kao ekipa, jer gledajući one dvije utakmice koje su igrali u prvom pretkolu protiv Armenaca vidjeli smo da se radi o ekipi koja zna da igra. Mislim da su oni čak na Grbavici odigrali najbolje što mogu i da ne mogu bolje od onoga – smatra Bogdanović.

On je optimista uprkos rezultatskom zaostatku.

- Sad dosta zavisi od nas. Idemo tamo s minusom, ali opet to nije neki veliki minus. Riječ je o jednom golu i svašta može da bude. Imali smo na primjer utakmicu prošle godine kad smo igrali s Elfsborgom tamo 1:1, a izgubili kući 4:1. Nikad ne znate šta vas čeka. Sigurno da će biti drugačiji pristup i neke stvari u igri – poručio je Bogdanović.

Novi sistem

“Rođeni” se još navikavaju na novi sistem igre koji je donio novi trener Amas Osim.

- Stiglo je nekoliko igrača, nekoliko je otišlo. Uglavnom, ostao je kostur ekipe. Drugi je sistem nego kod prethodnog trenera, tako da se moramo navići na to, a i novi trener se mora navići na nas. Još se prilagođavamo nekim stvarima. Moramo to da uradimo što prije. Ne smijemo sebi dozvoliti da pravimo greške kao na primjer u Posušju – istakao je Bogdanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.