BH. KLUBOVI

Amar Osim nakon sramote u Konferencijskoj ligi: Budemo li razmišljali o tome, ne piše nam se dobro u prvenstvu

Razočarani smo. Imali smo protivnika koji je po mjeri, s kojim se može igrati, kaže trener Veleža

Osim razočaran porazom od Spartansa. FK VELEŽ

M. K.

31.7.2022

Trener Veleža Amar Osim govorio je o sramotnoj eliminaciji iz Konferencijske lige od Hamrun Spartansa, predstavnika Malte.

I sam Osim je svjestan da je eliminacija od Maltežana veliki udarac jer se malo ko tome nadao.

- Razočarani smo. Imali smo protivnika koji je po mjeri, s kojim se može igrati. Po mjeri ne znači da je protivnik lagan, kojeg možeš proći ako se neke stvari poklope. Skautirali smo ljude, slali ljude na egzotične destinacije, znali u glavu sastav koji će igrati, ali to je sve dok ne dođe utakmica. Napravili smo previše grešaka, imali pehova, imali objektivnih teškoća, priča Osim za Velež TV.


- Ne smije nas dugo držati razočarenje, za pet dana nas čeka prvenstvo. Od toga zavisi hoćemo li opet igrati u Evropi. Moramo tu potisnut sada i ući u prvenstvo čiste glave. Posvetiti se tome. Budemo li previše razmišljali o eliminaciji, nećemo daleko dogurati. Nemamo vremena za tugu, treba izvući pouke. Premijer liga traje 10 mjeseci, a Evropa tri četiri sedmice. Previše o tome razmišljamo. Bitna je za finansije, ali to je za nas samo epizoda u toku sezone. Prvenstvo je trajna kategorija, rekao je trener Veleža.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.