PREMIJER LIGA BIH

Trener Igmana Adnan Elezović za "Avaz": Neigranje na našem stadionu veliki je hendikep za ekipu

Prvi dio polusezone imamo nešto teži raspored, ali svakako nam je igrati sa svima prije ili poslije, kaže trener Konjičana

Elezović zadovoljan ponašanjem i radom igrača. DRUŠTVENE MREŽE

Piše: M. K.

1.8.2022

Evropski nastupi bh. klubova poremetili su čitav raspored Premijer lige BiH i izazvali totalni haos, pa tako na primjer dok su neki premijerligaši odigrali tri regularna prvenstvena kola, drugi, poput Tuzla Cityja, nisu odigrali još nijedan meč!

Sve te utakmice bit će odigrane u danima između redovnih vikendaških kola, a među ekipama koje su odigrale samo jednu utakmicu do sad je konjički Igman, debitant u Premijer ligi, koji je odigrao u Doboj-Kaknju utakmicu protiv Širokog i izgubio 0:1.

- Zasigurno da poremeti odgoda mečeva ekipa koje su igrali u Evropi, ali pokušali smo da organizujemo prijateljske mečeve i da podignemo nivo spremnosti igrača koji su se nešto kasnije priključili ekipi, naglasio je trener Igmana Adnan Elezović na početku razgovora za portal "Avaza".

- Prvi dio polusezone imamo nešto teži raspored, ali svakako nam je igrati sa svima prije ili poslije. Mislim da nam je najveći hendikep što ne možemo da igramo na svom stadionu u svom gradu gdje bi imali veću podršku. Nemam informaciju kada bi mogli zaigrati pred domaćom publikom, kaže trener Igmana čiji je stadion u fazi obnove.

Sastav Igmana je spoj mladosti i iskusnih igrača koji su nosili već teret Premijer lige.

- Uz ove igrače što smo zadržali, doveli smo par igrača koji imaju premijerligaškog iskustva. Siguran sam kako vrijeme bude odmicalo da ćemo biti sve bolji. Naravno, ako se ukaže prilika da dovedemo nekog kvalitetnog igrača na poziciji gdje nam je potrebno vjerovatno ćemo reagovati, jer je sezona duga i treba sigurno imati što širi roster s kvalitetnim igračima da bi mogli pratiti zahtjeve Premijer lige, smatra Elezović.

Adnan smatra da će bitka za prvaka biti zanimljiva.

- Nezahvalno je prognozirati, Zrinjski ima kvalitetnu ekipu, Sarajevo se dosta i kvalitetno pojačalo što prva dva kola i dokazuju. Bit će zanimljivo prvenstvo, zaključio je šef struke Igmana.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.