PREMIJER LIGA BIH

Veznjak Borca Dejan Meleg za "Avaz": Evropa je prošlost, protiv Igmana želimo nastaviti pobjednički niz

Sarajevo je u startu pokazalo da je napravilo dobru ekipu, pobijedili su nas uostalom. Zrinjski je ostavio ekipu na okupu. Bit će zanimljivo, smatra Meleg

Meleg smatra da Borac može do vrha tabele. FK BORAC

Piše: M. K.

3.8.2022

Fudbaleri Borca u subotu dočekuju sastav Igmana, debitanta u Premijer ligi BiH, u okviru 4. ligaškog kola, a jasno je da će Banjalučani u ovaj meč ući kao favoriti.

Borac se nedavno s gostovanja u Posušju vratio s tri boda nakon poraza od Sarajeva i remija sa Slogom u prvom kolu.

Ofanzivni vezni Borca Dejan Meleg u razgovoru za portal "Avaza" najavio je utakmicu protiv Igmana.

- Poslije teškog gostovanja u Posušju, gdje nije bilo lako igrati pred njihovim navijačima, uspjeli smo da obezbjedimo prvu pobjedu u sezoni. Svi želimo da nastavimo taj pobjednički niz. Igman je dosta odmoran tim i neće biti lako. Mali je hendikep jer ne igramo u Banjoj Luci nego u Bosanskom Novom. Nadam se da možemo nastaviti taj pobjednički niz. Idemo na tri boda, ali moramo biti oprezni. Moramo nešto naučiti iz utakmice sa Slogom gdje smo unaprijed upisali tri boda, ali smo na kraju izgubili dva (2:2), rekao je Meleg.

O bici za naslov, kaže, još je rano govoriti.

- Rano je govoriti o borbi za titulu, ali su naše ambicije svakako najviše. Sarajevo je u startu pokazalo da je napravilo dobru ekipu, pobijedili su nas uostalom. Zrinjski je ostavio ekipu na okupu. Bit će zanimljivo, smatra Meleg.

Ekipa se, kaže, oporavlja od prerane eliminacije iz Evrope.

- Teško nam je palo svima u klubu ispadanje iz prvog kruga Konferencijske lige. Ali to je već iza nas, i moramo biti skoncetrisani samo na ono što nam dolazi, dodao je igrač Borca.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.