BH. FUDBAL

Jedan od junaka Veleža, nakon trijumfa nad Željezničarom, za "Avaz": Izdigli smo se kada je najteže

Nakon preranog ispadanja iz Evrope došla nam je u nezgodnom trenutku utakmica sa veoma teškim protivnikom, kaže Anđušić

Anđušić je donio Veležu vodstvo 2:1 protiv Želje. FK VELEŽ

Piše: M. K.

7.8.2022

Važnu pobjedu upisao je u petak Velež nad Željezničarom u 4. kolu Premijer lige BiH, u utakmici odigranoj u Gabeli zbog renoviranja stadiona "Rođeni".

Slavili su Mostarci s 3:1, a jedan od junaka bio je Nemanja Anđušić koji je donio Veležu vodstvo 2:1 i vjerovatno prelomio utakmicu jer se drugi put iz minusa gosti nisu više vratili, da bi do kraja Haskić potvrdio pobjedu kada je pogodio za 3:1.

Anđušić u razgovoru za portal "Avaza" otkrio koliko je zapravo ova pobjeda značila Veležu, i to ne samo zbog bodova.

- Nakon preranog ispadanja iz Evrope došla nam je u nezgodnom trenutku utakmica sa veoma teškim protivnikom. Na kraju uspjeli smo slaviti i upisati važne bodove. Mislim da smo se svi zajedno izdigli iz cjelokupne teške situacije i pokazali karakter kada je to bilo najpotrebnije, rekao nam je Anđušić.


U nastavku sezone Nemanja očekuje da ekipa ovim trijumfom u derbiju protiv "Plavih" dobije krila i zaigra mnogo bolje jer se samopouzdanje igračima u velikoj mjeri vratilo, ali i popravila atmosfera u timu.

- Mislim da ćemo se dizati svaki dan sve više i da ćemo nastaviti ovako kako smo odigrali i protiv Željezničara, u ovom ritmu, zaključio je Anđušić.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.