FK IGMAN

Anel Hebibović, nakon nesretnog poraza od Borca, za "Avaz": Pokazali smo da vrijedimo, s Bodulom smo još jači

Imamo kvalitet, samo trebamo malo više hrabrosti i odlučnosti. Ponekad imam osjećaj da igrači ne vjeruju u sebe, kaže igrač Igmana

Hebibović na treningu Igmana. FK IGMAN

Piše: M. K.

7.8.2022

Fudbaleri Igmana odigrali su svoju tek drugu utakmicu ove sezone u Premijer ligi BiH, u okviru 4. prvenstvenog kola, na gostovanju protiv Borca gdje su poraženi s 1:0 i to pogotkom u sudijskoj nadoknadi.

Utakmicu koju je osim pogotka i vrlo dobre igre debitanta u ligi, Igmana, obilježilo još jedno katastrofalno suđenje već svima u BiH poznatog skandaloznog djelioca pravde, Miloša Gigovića, koji je konstantnim prekidima i sjeckanjem igre uništio ovu fudbalsku predstavu.

Iskusni krilni napadač Anel Hebibović, fudbaler Igmana koji je ekipu iz Konjica pojačao prelaskom iz redova Sarajeva, za portal "Avaza" izjavio je da žali za izgubljenim bodovima jer gosti nisu zaslužili poraz u ovom meču.

Sigurno da smo odigrali jednu dobru utakmicu, u odbrani dobro smo stajali i nismo dozvoljavali Borcu nijednu ozbiljniju šansu do samog kraj. Ispoštovali smo sve što smo se dogovorili i pokazali da se možemo nositi sa najjačim ekipama lige i sigurno da Igman ima dobru i kvalitetnu ekipu koja treba samo malo sreće koju nismo imali u ove dvije utakmice. Realno je da imamo četiri boda iz ove dvije utakmice, ali šta je tu je, smatra Anel.

Hebibović smatra da trenutni tim Igmana ima kvalitet da ostane u društvu najboljih nakon ove sezone.

- Imamo kvalitet, samo trebamo malo više hrabrosti i odlučnosti. Ponekad imam osjećaj da igrači ne vjeruju u sebe i svoj kvalitet da mogu da odigraju dobro i da zabiju koji gol. Ali, mislim da će to sve "leći" u nastavku. Tu je sada stigao i Bodul i bit će veliko pojačanje sigurno, smatra naš sagovornik.

Hebibović svoj bivši klub Sarajevo smatra prvim favoritom u borbi za prvaka.

- U prva tri kola se i pokazalo, Sarajevo je favorit sigurno, imaju dobru kvalitetnu ekipu, spremni su i zabijaju golove. Igraju napadački. Tu je još Zrinjski i mislim da će te dvije ekipe voditi borbu za naslov, zaključio je.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.