PREMIJER LIGA BIH

Napadač Tuzle, nakon nule protiv Slobode, za "Avaz": Na onakvom terenu teško je igrati lijepo i postizati golove

Neravan i oštećen teren, uz ogromnu sparinu, onemogućili su objema ekipama da pruže više u Gradačcu

M. K.

Smajlagić se nada bodovima protiv Sarajeva

Foto: GETTY IMAGES


Fudbaleri Tuzla Cityja i Slobode odigrali su komšijski derbi u Gradačcu na stadionu Banja Ilidža, po terenu koji je jučer ličio na sve osim na moderni fudbalski travnjak.

Neravan i oštećen teren, uz ogromnu sparinu, onemogućili su objema ekipama da pruže više, a ako se doda da ni napadači nisu bili previše raspoloženi za golove, onda ne čudi što je utakmica završena rezultatom 0:0.

Napadač Tuzla Cityja Semir Smajlagić u razgovoru za portal "Avaza" kaže da se ekipa već okrenula zaostaloj utakmici protiv Sarajeva koja dolazi već u srijedu.

- Za utakmicu protiv Slobode bih samo rekao da uslovi za igru nisu bili najbolji i mislim da zbog toga neka ljepša igra sa naše strane i nije mogla doći do izražaja. Ali, okrećemo se već sljedećoj utakmici koju igramo već za dva dana i spremamo se da uđemo maksimalno u taj meč, rekao nam je Smajlagić.

O narednom protivniku kaže:

- Znamo da je Sarajevo ozbiljan protivnik i znamo da će biti jako teška utakmica. Ipak, nismo ni mi bez aduta, posjedujemo kvalitet i iskustvo. Želimo da uzmemo bodove u toj utakmici, rekao je Smajlagić.

NA VRH

Podijeli članak na