PREMIJER LIGA BIH

Stoper Tuzla Cityja, pred duel sa Sarajevom, za "Avaz": Želimo zaustaviti pobjednički niz bordo tima

Za razliku od bordo tima koji je do sad odradio tri utakmice u ligi, ovo je Tuzlacima tek drugi meč

Čeliković očekuje težak meč. FACEBOOK

Piše: M. K.

9.8.2022

Fudbaleri Tuzla Cityja sutra gostuju u Zenici gdje će igrati protiv Sarajeva zaostalu utakmicu sa starta sezone Premijer lige BiH, a koja je bila odgođena zbog evropskog nastupa Tuzlaka.

Za razliku od bordo tima koji je do sad odradio tri utakmice u ligi, ovo je Tuzlacima tek drugi meč, a u jedinom do sad odigranom meču u nedjelju protiv Slobode osvojili su bod (0:0).

Defanzivac Tuzlaka Jasmin Čeliković u razgovoru za portal "Avaza" ističe kako očekuje veoma težak meč protiv ekipe koja je dobro počela sezonu.

- Očekujemo da će biti jako teška i zahtjevna utakmica. Sarajevo igra dobro, uzeli su maksimalan broj bodova u prva tri kola i zasigurno će ići na to da zadrže pobjednički niz, ali mi smo tu da im pomrsimo planove i siguran sam da ćemo uspjeti u tome, optimista je igrač Tuzle.

Problem bi Tuzlacima mogao stvoriti naporan ritam subota - nedjelja, a utakmice se ionako igraju po velikim sparinama što svakako dodatno otežava igračima.

- Taj ritam jeste malo naporan, ali mi smo spremni i vjerujem da ćemo se kući vratiti sa tri boda, rekao nam je Čeliković.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.