SAOPĆENJE ZA JAVNOST

FK Željezničar o pregovorima sa investitorom: Zbog objektivnih razloga nije finalizirana saradnja u predviđenom roku

Tim za pregovore će i u narednom periodu nastaviti aktivnosti i razgovore sa zainteresiranim subjektima za uspostavu strateškog partnerstva sa našim Klubom, navode iz FK Željezničara

FK Željezničar se oglasio o potencijalnom investitoru. INSTAGRAM: FK Željezničar

S. S.

9.8.2022

Fudbalski klub Željezničar se oglasio na društvenim mrežama o situaciji za potencijalnim strateškim partnerom, odnosno o razlozima zašto nije finalizirana saradnja sa Eldinom Diglisićem.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti: 

- Obavještavamo članove Kluba, navijače i javnost o posljednjim aktivnostima Tima za pregovore na uspostavljanju strateškog partnerstva sa potencijalnim partnerima. 

Potpisan ugovor o povjerljivosti

Tim za pregovore do roka utvrđenog na posljednjoj sjednici Skupštine zbog objektivnih razloga nije finalizirao saradnju koja je tom prilikom komunicirana delegatima. Uprkos tome, Tim za pregovore će i u narednom periodu nastaviti aktivnosti i razgovore sa zainteresiranim subjektima za uspostavu strateškog partnerstva sa našim Klubom.

Napominjemo da informacije koje su u procesu pregovaranja sa potencijalnim strateškim partnerima, sukladno potpisanom ugovoru o povjerljivosti, označene kao povjerljive, ne možemo podijeliti s javnošću. Međutim, o svim posljednjim aktivnostima Tima na ovom planu upoznati su relevantni organi Kluba.

Demantovali medijske natpise

Klub ovim putem također želi demantovati posljednje medijske objave i nagađanja o statusu dosadašnjih aktivnosti na uspostavi strateškog partnerstva te usput podsjeća javnost da su pouzdane i tačne informacije dostupne isključivo na službenim kanalima komunikacije Kluba.

Pozivamo sve navijače na razumijevanje i strpljenje u vezi sa implementacijom ovog historijskog procesa. Mnogobrojne su administrativne i vanjske prepreke sa kojima se Klub suočava na putu uspostavljanja strateškog partnerstva, no potpuno smo sigurni da će nas isti na kraju dovesti do željenog ishoda, a to je stabilna i uspješna budućnost FK Željezničar. Mi smo Željini, Željo je naš!

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.