BEK TUZLA CITYJA

Ajdin Nukić za "Avaz" pred meč sa Sarajevom: Pokazat ćemo pravo lice

Dosta bolje je za nas što igramo u Zenici

Nukić: Analizirali greške. FK TUZLA CITY

Piše: A. Vatreš

10.8.2022

Nakon remija s gradskim rivalom Slobodom u Gradačcu (0:0), ekipi Tuzla Cityja večeras slijedi odgođeni meč prvog kola protiv Sarajeva, koji će zbog rekonstrukcije terena stadiona Koševo biti odigran na zeničkom Bilinom polju.

- Sigurno da je dosta bolje za nas što igramo u Zenici. Znamo da Sarajevo ima veoma kvalitetan tim, ostvarili su sve tri pobjede i sve bi bilo drugačije da igramo na Koševu – rekao je bek Tuzla Cityja Ajdin Nukić (24) za "Dnevni avaz".

Tuzla Ciyju je minula utakmica protiv Slobode bila prva ove sezone, s obzirom da su zbog nastupa u Evropi odgodili tri utakmice.

- Protiv Slobode nismo imali uslove da pokažemo svoje pravo lice. Siguran sam da ćemo protiv Sarajeva to pokazati. Dobro smo skautirali protivnika, ali i analizirali naše greške koje smo imali u prethodnoj utakmici protiv Slobode i nadam se pozitivnom rezultatu – kazao je Nukić.

Igranje u Evropi ostavilo je traga na igrače tuzlanskog tima, što je jedan od razloga slabije predstave protiv Slobode.

- Znamo da bh. ekipe nemaju velik roster igrača i da se to nastupanje u Evropi odrazi na prvenstvo. Sigurno da smo potrošeni jer znamo da u evropskim utakmicama moraš dati iznad maksimuma da bi se nečemu mogao nadati – istakao je Nukić.

Dobra stvar za Tuzlake je što nemaju problema s rosterom i svi će biti spremni za večerašnju utakmicu.

- Za sad je sve super. Imamo odličnu atmosferu. Nemamo kartoniranih ni povrijeđenih igrača – otkrio je Nukić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.