PREMIJER LIGA BIH

Fudbaler Tuzla Cityja Damir Mehidić za "Avaz": Gol sam posvetio rahmetli babi, on mi je bio sve u životu

Sarajevo smo dobro skautirali, analizirali i vidjeli te njihove nedostatke, rekao je Mehidić

Mehidić sa posebnom majicom na utakmici protiv Sarajeva. FK TUZLA CITY

Piše: M. K.

11.8.2022

Tuzla City je sinoć u Zenici pregazila sastav Sarajeva rezultatom 5:1 u zaostaloj utakmici iz 1. kola Premijer lige BiH.

Jedan od junaka ove nezapamćene partije i pobjede Tuzlaka je Damir Mehidić, defanzivac koji je načeo mrežu bordo tima i najavio njihov potop.

U razgovoru za portal "Avaza" Mehidić kaže kako pobjeda nad Sarajevom ne treba predstavljati iznenađenje jer u klubu rade na izuzetno visokom nivou.

- S obzirom na to kako smo mi igrači i stručni štab odradili pripreme i kako smo odradili evropske utakmice, te kako  treniramo, iz takvog profesionalnog rada, stava i karaktera morao je doći rezultat. Sad ćemo nastojati biti još bolji. Sarajevo smo dobro skautirali, analizirali i vidjeli te njihove nedostatke. Sve smo to dobro iskoristili i imali smo dobre uslove za igru. Uz to, sve ono što smo se dogovorili ispoštovali smo na terenu, rekao je Mehidić.


Gol koji je postigao posvetio je osobi koja mu je mnogo značila u životu.

- Gol koji sam postigao je sigurno jedan od najdražih, najemotivnijih za mene. To je gol koji sam posvetio svom rahmetli babi koji je bio sve za mene u životu, moja podrška kroz sami život i fudbal.

U nastavku sezone Tuzlaci će jurišati na sam vrh tabele.

- Mi u klubu svjesni smo koliko možemo, koliko imamo kvaliteta i opet se vraćam na naš profi odnos na svakom treningu. Ono što je najvažnije za nas da budemo svi zdravi i da idemo od utakmice do utakmice, da ostanemo čvrsto na zemlji, zaključio je Mehidić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.