FK ŽELJEZNIČAR

Dženis Beganović za "Avaz": Svaka naredna utakmica nam je glavna

Protiv Tuzle se želimo iskupiti za poraz od Veleža, rekao je napadač "Plavih"

Beganović: Znamo za koji klub igramo. FK ŽELJEZNIČAR

Piše: A. Vatreš

11.8.2022

U Željezničaru sigurno ne mogu biti zadovoljni izdanjem u posljednjoj utakmici protiv Veleža u Gabeli, gdje su poraženi rezultatom 3:1.

Međutim, to je iza njih i već su okrenuti subotnjem duelu s Tuzla Cityjem na Grbavici.

Zaslužili više

- U Gabeli se desio splet nekih okolnosti gdje smo se uspjeli vratiti početkom drugog poluvremena i onda primiti taj gol koji nas je jednostavno presjekao. Okrećemo se narednoj utakmici na Grbavici pred našim navijačima i želimo se iskupiti za poraz od Veleža – rekao je Željin napadač Dženis Beganović (26) za "Dnevni avaz".

Može se reći da „Plavi“ nisu imali sreće u dosadašnjem dijelu sezone, pogotovo na domaćem terenu, gdje su upisali dva remija protiv Leotara (1:1) i Širokog Brijega (1:1), iako su pokazali bolju igru.

- Vidjeli ste ove utakmice koje smo dosad igrali protiv Leotara i Širokog da smo bili bolji protivnik i da smo sigurno zaslužili više od neriješenog rezultata, ali šta je - tu je. Na nama je da radimo, da se borimo. Znamo za koji klub igramo, da nam je svaka naredna utakmica glavna i da moramo dati svoj maksimum da bi pobijedili – naglasio je Beganović.

Mora bolje

Beganović se ovog ljeta vratio na Grbavicu poslije četiri godine, ali još nije uspio zabiti. Nada se da će ga uskoro krenuti.

- Sigurno da može i mora bolje. Na meni je da radim i treniram, a ako Bog da, doći će sve na svoje – kazao je Beganović.

Željezničar je prošlu sezonu okončao na šestom mjestu, a i u tekuću je ušao sa skromnim ambicijama. Niko ništa ne želi da obećava i radi se u miru.

- Mi idemo iz utakmice u utakmicu. Kao što sam rekao, svaka naredna nam je glavna i ona nam je vodilja kako treba da radimo da bi pobijedili. Svaku utakmicu želimo da pobijedimo i idemo na pobjedu. Tako će i ostati, pa ćemo vidjeti dokle će nas to dovesti – dodao je Beganović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.