PREMIJER LIGA BIH

Osim nakon poraza u Trebinju: Ima utakmica kada primiš gol, pa ti se sve okrene...

Čak smo mogli i ranije primiti gol u trećoj - četvrtoj minuti. Niko nam nije kriv što smo mi ti koji smo primili gol, kaže Osim

Osim razočaran porazom. FK VELEŽ

M. K.

12.8.2022

Velež je večeras izgubio od Leotara rezultatom 1:0 u Trebinju, u okviru 5. kola Premijer lige BiH.

Trener "Rođenih" Amar Osim poslije utakmice priznao je da je Leotar slavio zasluženo, ali se požalio i na užasne uslove za igru.

- U očekivano rastrzanoj i ne lijepoj utakmici, po teškom terenu, po vremenu koje je bilo promjenljivo, gdje je na kraju počela padati kiša, što je dodatno otežalo igru, pobijedio je onaj koji je prvi dao gol. Čak smo mogli i ranije primiti gol u trećoj - četvrtoj minuti. Niko nam nije kriv što smo mi ti koji smo primili gol, kaže Osim.


Dva igrača su se povrijedila u toku utakmice.

- To je sve tako trebalo biti, jednostavno takvih utakmica imaš. Svojom krivicom, našom, mojom, pa svih ostalih zajedno... primiš gol, pa ti se okrene utakmica onako kako ne treba. Bude i nekih povreda koje su ne planirane, to jeste zamjena koje su ne planirane. Bude nekih situacija koje su nesretne po nas, to je tako. Onaj koji je prvi dao gol, taj je imao veliku prednost. Mi nismo morali biti ti koji će pogriješiti, jer nismo bili pod pritiskom, to je osnovni razlog što smo izgubili. Nemam šta reći, nego čestitati Leotaru, rekao je Osim.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.