TRENER SARAJEVA

Dudić: Stvarali smo prilike, možda nam se vrati protiv Željezničara

Idemo dalje, bitno je da smo danas igrali dobro za razliku od prethodne dvije utakmice, rekao je Dudić

Dudić: Nemam momcima šta da zamjerim. G. Šumar

Piše: G. Š.

19.8.2022

Fudbaleri Sarajeva remizirali su sa Slobodom (1:1) u okviru 6. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine. 

Gosti iz Tuzle su poveli u 16. minuti, nakon kontre, a gol je postigao bivši fudbaler Sarajeva Nikola Komazec. Bordo tim je imao mnogo prilika, ali je izostala realizacija. Izabranici Feđe Dudića na poravnnanje su čekali do 51. minute, kada je asistenciju Asmira Suljića iskoristio Nardin Mulahusejnović.

Sarajevo je imalo odličnu priliku da na kraju ipak dođe do pobjede. Rezervista Mersudin Ahmetović je izborio jedanaesterac, a golman Slobode Semir Bukvić je zaustavio šut Rifeta Kapića u posljednjim sekundama meča.


Nakon meča, trener Sarajeva Feđa Dudić obratio se novinarima.

- Prethodne dvije utakmice, ako i nismo imali neku igru, danas smo po svemu zaslužili da pobijedimo. Otvaranje utakmice, prve tri minute, dvije situacije za gol. Jedan kontranapad, ustvari nije ni kontranapad, bio je pozicioni, gdje pustimo veznog igrača da nosi 25-30 metara loptu, da pas i opet iz prvog šuta prema našem golu primimo gol.

Tako valjda treba da bude. Nemam momcima šta da zamjerim. Stvarali smo prilike, vidjeli ste lopta šeta po liniji, prečke, golman brani i onda još na kraju imaš jedanaesterac i kad promašiš i to u 95. minuti, šta da kažeš. Idemo dalje, bitno je da smo danas igrali dobro za razliku od prethodne dvije utakmice. Kontrolisali smo utakmicu i jedino čime ne mogu biti zadovoljan jeste rezultatom - rekao je Dudić.


Sarajevo u narednom kolu gostuje na Grbavici.

- Mora se i nama negdje vratit. Ne može dovijeka ovako. Radimo pošteno, možda nam se baš sljedeću utakmicu vrati kad bude najdraže. Neke ekipe protiv nas jednom-dvaput dođu do gola i daju gol. Mi smo danas dominirali, bezbroj prilika, ne znam koliko šuteva. Možda će nam se vratiti idući put, svako ima svoju neku sreću gdje ti se vrati. Mislim da radimo pošteno i nadam se da će se vratiti - poručio je Dudić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.