PREMIJER LIGA BIH

Velež ponovo razočarao, Osim: Da smo igrali tri dana ne bismo zabili pogodak

Dobili smo i povrijeđenog igrača, što je još jedan peh, rekao je trener "Rođenih"

Osim: Nadam se da ćemo iduću utakmicu odigrati puno bolje. Screenshot

E. Ć.

30.8.2022

Fudbaleri Veleža priredili su novo razočarenje svojim navijačima pošto su u susretu 8. kola Premijer lige BiH zabilježili visok poraz na gostovanju kod novajlije Sloge iz Doboja 3:0.

Sloga je povela u 43. minuti pogotkom Marija Krstovskog. U 54. minuti Dobojlije su udvostručile prednost nakon što je Milan Milanović matirao Slavišu Bogdanovića. Trener "Rođenih" Amar Osim pokušao je s izmjenama promijeniti stanje na terenu, ali neuspješno. Kod Veleža se u tim vratio i Haris Ovčina nakon što se oporavio od povrede.

Konačan udarac Veležu zadao je Leo Janković, koji je u 81. minuti postigao gol za konačnih 3:0. Trener Veleža Amar Osim nije krio razočarenje partijom svojih izabranika. Čestitao je Slogi, ali nije bio zadovoljan neozbiljnosti svojih igrača.

- Teren nije bio sjajan ali bio je korektan, kao i suđenje. Mi smo izgubili jedno poluvrijeme. U drugo poluvrijeme smo ušli ambicioznije, nešto smo napadali, ali takav osjećaj je bio da smo igrali tri dana ne bismo zabili pogodak. Dobili smo i povrijeđenog igrača, što je još jedan peh. Nadam se da ćemo iduću utakmicu odigrati puno bolje. Imamo i neke igrače koji se mogu brzo vratiti - izjavio je Osim.

Velež je trenutno 9. sa šest osvojenih bodova iz šest odigranih utakmica - ima dvije zaostale, dok je Sloga 3. sa 11 bodova iz sedam mečeva.

Tablice omogućuje {linkToSofascore}
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.