PREMIJER LIGA BIH

Derbi kola u Mostaru: Zrinjski dočekuje Sarajevo

Na programu još dva susreta

S prošlog susreta u Mostaru koji je Zrinjski dobio rezultam 4:0. ARHIV

Piše: A. V.

4.9.2022

Danas se u Premijer ligi BiH igraju tri susreta 9. kola, koje će obilježiti derbi u Mostaru između Zrinjskog i Sarajeva.

Interesantno, bit će to duel posljednjeplasiranog i vodećeg na tabeli u ovom trenutku.

Zrinjski je na 12. mjestu sa svega tri boda, ali iz samo tri odigrane utakmice. Sarajevo pak ima 14 bodova iz osam mečeva.

- U Sarajevu je bilo dosta promjena, došao je i novi trener. Motorični su, dosta kombiniraju i dolaze do protivničkog gola, stvaraju puno prilika i morat ćemo biti na visokom nivou, pogotovo što se radi o derbiju. Po meni susret Zrinjski – Sarajevo je jedan od najvećih derbija u ovoj ligi, i po trofejima, i po imenima klubova – najavio je utakmicu trener Zrinjskog Sergej Jakirović.

- Drago mi je igrati derbi utakmice, gdje dolazi kvalitet do izražaja. Dolazi nam derbi u jako dobro vrijeme po nas, uvezali smo tri dobre utakmice, posljednju smo i pobijedili. Zrinjski je umoran od Evrope, više psihički, nego fizički. Pokušat ćemo iskoristiti njihov psihološki momenat i predstaviti se u što boljem izdanju - rekao je šef struke Sarajeva Feđa Dudić.

Posljednji susret ove dvije ekipe u Mostaru završen je pobjedom Zrinjskog rezultatom 4:0.

Zrinjski je danas izraziti favorit prema Mozzart Betu, koji na njegovu pobjedu nudi koeficijent 1.62, dok je kvota na trijumf Sarajeva 5.30.

Ostalu ponudu kladionice Mozzart Bet pogledajte ovdje.

Duel u Mostaru igra se od 19 sati, a u istom terminu se na Pecari sastaju Široki Brijeg i Borac.

Nešto ranije, od 17 sati, igra se meč Leotara i Posušja.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.