FK SARAJEVO

"Horde zla" večeras u sarajevskom Domu mladih slave 35. rođendan: Ulicama moga grada slavno ime odzvanja

Ne odričući se naših ideala koje kroje iste boje koračamo i dalje, istakli su iz UNFKS

UNFKS „Horde zla“: Redovni dolasci na utakmice su obaveza svakog ko se deklarira kao navijač FK Sarajevo. Facebook

Piše: G. Š.

7.10.2022

Najvatreniji navijači kluba s Koševa – "Horde zla" večeras će u sarajevskom Domu mladih KSC Skenderija proslaviti 35. rođendan.


Utabane staze

- Prva generacija „Hordi zla“ prije 35 godina zaklela se na bezuvjetnu vjernost Fudbalskom klubu Sarajevo i utabala stazu kojom su ponosno koračale hiljade zaljubljenika u bordo boju, svako u svoje vrijeme i na svoj način – istakli su iz Udruženja navijača FK Sarajevo „Horde zla“, te naglasili:

- Ne odričući se naših ideala koje kroje iste boje koračamo i dalje, svjesni da bez nas naš klub i naš grad ne bi bili ono što jesu. O našoj bogatoj historiji manje više sve se zna, bilo je i uspona i padova, ali Sarajevo nikada nije ostalo uskraćeno za podršku. Da bi održali naš renome i vratili grupu na mjesto koje joj pripada, potrebno je da u svakom ko je bio dio naše priče proradi dobro poznati inat.

Redovni dolasci na utakmice su obaveza svakog ko se deklarira kao navijač Fudbalskog kluba Sarajevo, a to je najmanje čime možemo doprinijeti. Dok se ne vratimo na sjevernu tribinu koševskog stadiona, u međuvremenu imamo priliku proslaviti naš veliki jubilej, 35 godina postojanja naše grupe. Ulicama moga grada slavno ime odzvanja... U inat svima, nama niko ništa ne može.

Rođendanske ulaznice za mlađe od 18 godina su 5 KM, starije od 18 godina su 10 KM, a za dame su besplatne.


Narandžasti haos

- Proslavu će obilježiti i koncert Visosti Hz, kao i DJ, potvrđeno je iz UNFKS „Horde zla“.

- Grupa je došla na ideju da proslava bude svojevrsna posveta počecima organizovanog navijanja na sjevernoj tribini. Jedna od glavnih asocijacija na taj period jeste sjever obojen u dominantnu narandžastu boju, a razlog su bile popularne spitfajer jakne, odnosno njihovo naličje. Ideja je da za utakmicu na kojoj će biti obilježen 35. rođendan grupe rekreiramo taj prizor narandžastog haosa....


Svi u Zenicu

Sarajevo u subotu (17 sati) dočekuje Borac na zeničkom Bilinom polju.

- Naredna utakmica je prva “domaća” utakmica u ovom mjesecu koji ima veliki značaj za našu grupu. Iako se loši rezultati našeg voljenog tima nižu, naš zadatak se zna, a to je velika podrška. UNFKS organizira prijevoz na utakmicu koja se igra u subotu s početkom u 17 sati. Cijena je 15 KM, a uplate se mogu izvršiti danas od 12 do 16 sati.

I kad je loše i kada je dobro... Svi u Zenicu - poručili su iz UNFKS „Horde zla“.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.