KOŠARKA

Jusuf Nurkić pozvao navijače u zeničku Arenu

Press-konferencija bh. košarkaša

V. B.

25.7.2014



Mada su danas imali slobodan dan, bh. košarkaški reprezentativci Jusuf Nurkić i Elmedin Kikanović došli su s delegacijom Košarkaškog saveza BiH danas u Zenicu i održali pres-konferenciju pred nedjeljni prijateljski meč sa selekcijom Švedske, koji će biti odigran u Gradskoj areni (17 sati).

-Lijepo je što je KS BiH, koji ima problema s prikupljanjem novca, odlučio organizirati humanitarnu utakmicu za poplavljena područja. Mi ćemo dati sve od sebe da pobijedimo, a na navijačima je da popune Arenu i naprave dobru atmosferu- istakao je naš mladi NBA centar Jusuf Nurkić, koji je nedavno s U-20 selekcijom osvojio Evropsko prvenstvo Divizije B i izborio plasman u Diviziju A.

 

 

Njemu će ovo biti i prva pripremna utakmica u sklopu priprema seniorskog tima, koji je, kako je istakao Kikanović, trijumfom na turniru u Sarajevu pokazao da ćemo imati dobar tim u narednim kvalifikacijama za Eurobasket 2015.

-Pokazali smo da smo na dobrom putu i, za ovu fazu priprema, dobro fizički i taktički pripremljeni. Naravno, ovo su samo pripremne utakmice, u kojima rezultat nije toliko bitan, ali u svaku ulazimo s ciljem da pobijedimo.

Mi ćemo, međutim, sigurno biti pravi za 13. avgust i prvu kvalifikacijsku utakmicu protiv Velike Britanije u Londonu- uvjeren je Kikanović. Obojica su uvjerena i da ćemo se plasirati an Eurobasket. Cijena ulaznice je 5 KM, a sav prihod, kao i sa utakmica turnira u Sarajevu, ide za saniranje kuća u poplavama i klizištima stradalog stanovništva.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.