KOŠARKA

Najbolja ekipa Zavoda "Drin"

Košarkaški turnir "Daj koš na jedan koš" na Ilidži

A. Š.

26.7.2014

 

Na parkingu kod ulaza u Veliku aleju na Ilidži danas je održan  košarkaški turnir za osobe s umanjenim sposobnostima "Daj koš, na jedan koš". Prvo mjesto osvojila je ekipa Zavoda "Drin" iz Fojnice, drugo je pripalo Zavodu "Bakovići", također iz ovog grada, dok su trećeplasirani bili članovi Nevladine organizacije altruista "Svjetlo".

Turnir su gledali i članovi Muške košarkaške reprezentacije BiH, od kojih je najviše pažnje posjetilaca privukao Jusuf Nurkić koji se slikao s fanovima.

- Učestovalo je 14 ekipa, a najbolje su dobile nagrade. Hvala košarkaškim reprezentativcima koji su uveličali ovaj događaj - kazao je Haris Čaušević, izvršni direktor "Svjetla" koje je u saradnji  sa Košarkaškim klubom  "Igman" i Udruženjem RVI Ilidža organiziralo turnir.

Na svečanom otvaranju nastupio je i Denis Barta, talentirani slijepi dječak koji je odsvirao i otpjevao nekoliko pjesama. Turnir je održan u okviru projekta "Komunicirajmo, mi činimo čuda" s ciljem povećanja socijalne uključenosti u društvo osoba s umanjenim sposobnostima.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.